Bir porsiyon baklava için bir saat yürüyüş

Ramazan ayı boyunca tutulan oruç, metabolizma hızınızı yavaşlattı.

Bir porsiyon baklava için bir saat yürüyüş
GİRİŞ 29.07.2014 15:38 GÜNCELLEME 10.04.2015 15:41

Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz Duman; yıl içinde en çok kilo alınan zaman dilimi olan Ramazan Bayramı'nda formunuzu korumanın yollarını anlattı: Bayramı tempolu, bol ziyaretli yaşıyorsanız; sporunuzu günün erken saatlerine veya geç saatlerine bırakabilirsiniz.

Eğer spor yapmayı sevmeyen biriyseniz de akşam saatlerinde açık havada ailenizle veya arkadaşlarınızla yapacağınız bir saatlik yürüyüş, hem sizi ruhen rahatlatacak, hem de gün içinde aldığınız fazla kalorinin yağa dönüşümünü engelleyecek. Bir porsiyon baklavayı yakmak için bir saat tempolu yürüyün ya da 40 dakika yüzün ya da bisiklete binmeyi seviyorsanız 25 dakika bisikletle tur atın.
 

ŞİŞKİNLİĞE KARŞI ZENCEFİL

Bayramda oluşabilecek hazımsızlık ve şişkinlik problemlerine karşı zencefil, adaçayı, karanfil, kuşburnu çayını günde iki ya da üç kez tüketebilirsiniz. Bu hem yediklerinizi çabuk sindirmenize, hem de metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olacaktır.

8-10 BARDAK SU İÇİN

Bunun yanı sıra bayram boyunca yenilen tatlılar, kan şekeri düzeyinizin kontrolünü zorlaştırabilir. Ardıç, kuşburnu, yaban mersini, ceviz, fındık ve badem kan şekerinizi dengelemenize yardımcı olacaktır. Günde en az 8-10 bardak su içmeye özen gösterin. Bayramın yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle vücudun su ihtiyacının artacağını unutmayın. Günde biriki fincandan fazla kahve tüketmeyin. Bu arada çaylarınızı da açık içmeye çalışın.

ERKEN KALKIN

Fizik Tedavi ve Rehabiltasyon Uzmanı Dr. Ruhsan Koç ise bayram boyunca metabolizmayı hızlandıran ve fazla yemeyi engelleyen basit egzersizlerle ilgili şunları söyledi: "Güne erken başlamak, metabolizma hızınızı artırır. Güneşin doğuş ve batış saati arasındaki zamanı daha iyi kullanmak gerekiyor. Bu nedenle sabah erken kalkın ve egzersizlerinizi ihmal etmeyin."

MİSAFİR İÇİN EN SAĞLIKLI İKRAMLAR

Bayram boyunca misafirlerinize sağlıklı ikramlar hazırlayabilirsiniz. Adaçayı bitkisinin üzerine kaynamış su ekleyerek kapağını kapatıp 5-10 dakika bekletin. Yemeklerden sonra iki ya da üç kez soğuk olarak tüketebilirsiniz. Bu çay yaz rehavetini de üzerinizden alacaktır. Ancak adaçayını hamilelerin içmesi önerilmiyor. Toz zencefili de üzerine kaynar su dökerek, 20 dakika beklettikten sonra sıcak-soğuk tüketebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL