Bu besinlerden uzak durun

Uzmanlar, ramazan ayında reflüyü önlemek için kahve, kakao, çikolata gibi aşırı kafein alımından kaçınmak gerektiğini ifade etti.

Bu besinlerden uzak durun
GİRİŞ 14.07.2015 09:07 GÜNCELLEME 14.07.2015 09:07 KAYNAK AA

Ramazan ayında oruç tutanların beslenme düzeninin değiştiğini belirten Dahiliye Uzmanı Dr. Berat Ebik, bayramda aşırı yemek yenilmesinden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Uz. Dr. Ebik, "Bunun dışında kabızlık problemi çekenler için de posalı besinlerin daha fazla tüketilmesi önerilmektedir. Bunun için de meyve ve sebze tüketiminin arttırılması, ekmek olarak tam buğday veya çavdar ekmeğinin kullanılması ve özellikle su tüketiminin arttırılması gerekmektedir. Bir öğünde çok fazla yemek yenilmesi, bol karbonhidratlı ve yağlı yemekler tüketilmesi ve yemekten kısa bir süre sonra yatılması, meydana gelen rahatsızlıkların en önemli nedenlerindendir" dedi.
 
Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlayabilmenin son derece önemli olduğunun altını çizen Uz. Dr. Ebik, "Ramazan ayında öğün sayısının en az üç olacak şekilde planlanmasını tavsiye ediyoruz. Bu beslenme şekline dikkat etmeyen sağlıklı kişilerde bile zaman zaman sindirim zorlukları, mide ve bağırsaklarda aşırı gaz birikimi, ani tansiyon yükselmesi gibi rahatsızlıklar görülebilir. Özellikle bu dönemde tüketilen tatlılar, pideler, böreklerin ve yüksek kalorili besinlerin tüketiminin artmasına bağlı olarak kilo artışı meydana gelebilir" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL