Dengeli beslenme yorgunluğa iyi geliyor

Kula Sağlık Grup başkanı Rahşan Erkan , Ramazan ayında orucun etkisi ile yaşanan yorgunluğun dengeli beslenerek ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

Dengeli beslenme yorgunluğa iyi geliyor
GİRİŞ 06.08.2012 11:29 GÜNCELLEME 06.08.2012 11:29 KAYNAK İHA
ÖNEMLİ KONULAR

Ramazan ayında halsizlik ve yorgunluk yaşandığını belirten Dr. Rahşan Erkan, vücudun direncinin kırılmasını önlemek için beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Dengeli ve bilinçli bir beslenme ile etkilerin en aza indirilebileceğini kaydeden Erkan, "Oruç tutan kişilerin ihtiyaç duyduğu protein, karbonhidrat, vitamin ve minerali sağlayacak olan besinleri iftar ve sahur arasındaki zamana dengeli şekilde dağıtması gerekiyor. Sahura mutlaka kalkılmalı ve olabildiğince geç yapılmalı. Gün boyu su alınamayacağı için sahurda bir miktar su almak gereklidir. Ama kısa sürede çok fazla su içmek aldığımızdan fazla idrar yapmaya yol açar. Sahurda aralıklı olarak almak kaydıyla toplam 400-500 ml suyu geçmemek uygundur. Kahve ve çay idrar miktarını artırır. Sahurda kahve alınmamalı, çay açık ve az miktarda alınabilir. Et yoğun protein içeriği nedeniyle su ihtiyacını arttırır. İftarda alınması daha uygundur. Sahurda tatlılar sakıncalıdır. Yoğurtlu makarna, peynirli börek gibi protein-karbonhidrat karışımı gıdalar idealdir" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL