Ağız kokusunu önlemenin yolu

Şanlıurfalı aktarlar Ramazan ayında ağız kokusunu önlemek için vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. İşte onlardan bazıları...

Ağız kokusunu önlemenin yolu
GİRİŞ 08.08.2012 09:37 GÜNCELLEME 08.08.2012 09:45
ÖNEMLİ KONULAR

Aktar Pazarı'nda çeşitli baharat ve şifalı ot satan Attarcı İsa'nın oğlu Halil Demirkol, Ramazan ayında kendi ağız kokusundan şikayetçi olanlara tavsiyelerde bulundu.

Şifalı bitkilerle oruç tutulurken ağız kokusunun önlenebileceğini ifade eden Demirkol, "Ağız kokusu için biz ilk olarak karanfil tavsiyesinde bulunuyoruz. Bunu da yemeğin ardından birkaç tane ağzına atıp emmeleri gerekiyor. Bu ağız kokusunu önlemek için en pratik yoldur. Ayrıca mideden gelen bir ağız kokusu vardır. Bunun içinde ayrı tavsiyelerimiz oluyor. Örneğin ramazan aylarında insanlar sahuru yedikten sonra yada iftardan sonra sabahları ağzı kokar. Biz bunu önlemek için bazı tavsiyelerde bulunuyoruz. Bu tavsiyelerden de olumlu sonuç aldığımız çok sayıda örnek bulabiliriz" dedi.

Ramazan Ayı'nda vatandaşların ağız kokusundan kurtulabileceğini anlatan Demirkol, "Midesinden koku gelen vatandaşlarımız sahurdan sonra oruçlu iken ağız kokusunu veya iftardan sonra camiye teravih kılmak için giderken bu şifalı bitkilerden alabilirler. Örneğin Ketirhindi dediğimiz bu maddeyi alıp dövüyorlar. Toz olduktan sonra yenir hale geliyor. Bu tozu akşam iftardan sonra yada sahurdan sonra yarım çay kaşığı kadar yemeleri gerekiyor. Bunun kullanımını bir süre devam ettikten sonra faydasını rahatlıkla görebilirler" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL