Bayramda hazımsızlığa dikkat!

Mersin İl Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik Bayramda "Oruç bitti şimdi yeme zamanı" diyerek aşırı besin tüketmenin problemlere neden olabileceğini belirtti.

Bayramda hazımsızlığa dikkat!
GİRİŞ 16.08.2012 14:55 GÜNCELLEME 16.08.2012 14:55

Kemik, Ramazan'la birlikte insanların beslenme düzenlerinin değiştiğini, bayramla birlikte normal yeme düzenine geçtiklerinde psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine girdiklerini ifade etti. “Bazı kişiler hala kendilerini oruç tutuyor' zannederken, kimilerinin de, 'Oruç bitti şimdi yeme zamanı' diyerek aşırı miktarda besin tükettiklerini belirten Kemik, “Bayram sonrası aşırı yemek yeme ile bazı problemler kaçınılmaz olur. Bunların en önemlisi hazımsızlık ve mide problemleridir. Ayrıca, gelenek üzere bayramda tatlı tüketimi de artmaktadır." diye konuştu.

Bayramda birdenbire aşırı yemek yemenin, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmenin sindirim sisteminde ve diğer organlarda rahatsızlığa neden olacağını anlatan Aytekin Kemik şunları söyledi: "Bu nedenle vatandaşlarımızın bayramlarda yapılan ikramlara dikkat etmeleri gerekiyor. Bayram ve bayram sonrasında hafif bir kahvaltı ile güne başlanılması ve gün boyu öğün atlanılmaması en önemlisi. Besinler iyi çiğnenmeli, yavaş yavaş, azar azar ve sık yenilmelidir. Ramazan bayramı boyunca tatlı, çikolata tüketimine dikkat edilmeli, çevrenin ısrarcı tutumlarından ve aşırı yeme eğiliminden mümkün olduğunca uzak kalınmalıdır. Eğer tatlı tüketmek çok isteniyorsa hamurlu, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmelidir.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL