İzmir'de teravihlerde camiler taşıyor

İzmir'in önemli semtlerinden Alsancak'ın tek camisi Hocazade Camisi teravih namazlarında dolup taşıyor.

İzmir'de teravihlerde camiler taşıyor
GİRİŞ 07.08.2011 23:43 GÜNCELLEME 07.08.2011 23:43
ÖNEMLİ KONULAR

Şair Eşref Bulvarı ile Ali Çetinkaya Bulvarı'nın kesiştiği köşede bulunan cami, iftar sonra teravih namazını kılmak isteyen vatandaşları ağırlıyor.

Çeşitli semtlerden eşleri ve çocuklarıyla camiye gelen İzmirliler, namaz öncesi birbirleriyle sohbet ediyor. Caminin imamı Ahmet Kuzgun ve Müezzin Kazım Korucu tarafından kıldırılan teravih namazı sırasında cami en kalabalık anlarını yaşıyor.

İmam Kuzgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teravih namazlarında caminin dolup taştığını, özellikle hafta içlerinde bahçede bile yer bulunmadığını söyledi. Kadınların cami bahçesindeki odalarda namazlarını kıldıklarını belirten Kuzgun, yaşlısı genci, çok sayıda İzmirli'nin camide teravih namazı kılmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Kuzgun, İzmir'e gelen yerli turistlerin de teravih namazı için Hocazade Camisi'ni tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Kuzgun, namaz öncesi vaazında ise cemaate gusül abdestinin önemi ve kişisel temizlik konusunu anlattı.

1952 yılında mimar Fahri Nişli tarafından yapılan cami Hocazade Ahmet Ragıp Üzümcü Vakfı tarafından yaptırıldığından dolayı Hocazade Camisi olarak da biliniyor.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL