Üftade Camii'ne kolay ulaşım için asansör yapılacak

Bursa'nın manevi mimarlarından Üftade Hazretleri'nin türbesine ulaşımın kolay sağlanabilmesi için asansör yapılması planlanıyor.

Üftade Camii'ne kolay ulaşım için asansör yapılacak
GİRİŞ 31.07.2012 11:08 GÜNCELLEME 31.07.2012 11:08 KAYNAK ZAMAN
ÖNEMLİ KONULAR

Ayrıca, külliyede bulunan; ancak zamanla yıkılan mevlevihane de tekrar ayağa kaldırılacak.

Türbeyi ziyaret ederek, külliye çevresinde incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Üftade Camii ve Türbesi Onarım ve Yaşatma Derneği yetkilileri ile bir araya geldi. Dernek yöneticileri, Başkan Dündar'dan, Üftade Hazretleri'nin türbe, cami ve külliyesinin bulunduğu bölgeye ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi için yardım istedi. Eskiden var olan bir asansör sisteminin kurulabilmesi için belediyenin desteğinin şart olduğunu belirten dernek yöneticileri, ayrıca cami çevresinde bulunan ve zamanla yıkılıp yok olan mevlevihanenin de yapımı konusunda Dündar'dan yardım istedi. Başkan Dündar, Bursa'nın manevi yönünü öne çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti. Mustafa Dündar, "Kendi ellerimizle yok ettiğimiz tarihimizi ortaya çıkartmak için olanca gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

Üftade Camii ve külliyesinin çevresinde yürütülmekte olan düzenleme çalışmaları hakkında bilgi alan Dündar, şöyle konuştu: "Belediye olarak geçtiğimiz günlerde, kentimizin tanıtımına katkıda bulunacak, tarihi ve turistik mekânları içinne alan güzergâhta dolaşan bir gezi otobüsümüz seferlere başladı. Ancak kentimizin bazı mahalleleri maalesef bugünkü trafik koşullarına uygun sokaklara sahip değil. Özellikle Tekke, Üç Kuzular, Somuncu Baba türbelerinin bulunduğu mahallelerimizi de küçük minibüslerle gezdirebiliriz." Mustafa Dündar, dernek yöneticilerinin mevlevihane ve asansör taleplerine de olumlu yanıt verdi. Bu konuda ellerinden gelen yardımı sağlayacaklarını belirten Dündar, gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL