Ramazan coşkusu dünyayı sardı

İslam dünyası, içinde bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’ni de barındıran mübarek Ramazan ayına girmenin coşkusunu yaşıyor.

Ramazan coşkusu dünyayı sardı
GİRİŞ 27.05.2017 11:48 GÜNCELLEME 27.05.2017 11:48

Asya’dan Balkanlara birçok ülkede çarşı pazarda son haftalarda görülen hareketlilik, Ramazan’ın gelmesiyle doruk noktasına çıktı. Müslüman ülkelerde çarşı pazarlar Ramazan bereketiyle dolup taştı, başta başkentler olmak üzere tüm şehirler bu mübarek ayın huzurlu atmosferiyle bezendi. İşte İslam dünyasından Ramazan coşkusu:

Batı Balkan ülkeleri Makedonya, Bosna Hersek, Kosova ve Arnavutluk’ta yaşayan Müslümanlar, Ramazan heyecanı ve telaşını aynı anda yaşıyor. Ramazan ayının gelişini dört gözle bekleyen bölge Müslümanları, aynı zamanda sahur ve iftar alışverişleri için pazar ve marketlere akın etti. Teravih namazı için camiler ve bahçeler temizlenirken, birçok şehir merkezine de Ramazan’a özel afişler asıldı.

Rusya'da çadırlar kuruldu

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan Müslümanlar, Ramazan hazırlıklarını tamamladı. İlk orucun yarın açılacağı iftar çadırının hazırlıklarında da son aşamaya gelindi. Zafer Parkı’ndaki Anıt Camisinin yanında bu sene 13. kez hizmet verilecek iftar çadırı, önceki yıllara göre hazırlanan en büyük çadır. Aynı anda 500 kişinin iftar yapabileceği çadırda, bir gecede toplam bin 200 kişi orucunu açacak. Çadırda iftarın yanı sıra her akşam farklı bir etkinlik organize edilecek.

Kur'an ayı

Dünyanın en fazla Müslüman nüfusuna sahip 2. ülkesi Pakistan’da halk Ramazan için hazırlıklarını tamamladı. Başkent İslamabad sokaklarında iftar ve sahur için alışveriş telaşı devam ederken, hurma, iftarlık için atıştırmalıklar ve tatlılar Ramazan alışverişi için en fazla rağbet gösterilen ürünler arasında yer alıyor.

HATİMLE NAMAZ KILINIYOR

Camilerde ve ülke genelinde türbelerde büyük yoğunluk yaşanıyor. Pakistan’da cami ve mescitlerin büyük çoğunluğunda teravih namazı hatimle kılınıyor. Çocuklarının Kur'an eğitimine büyük önem veren Pakistanlılar Ramazan boyunca çocuklarını camilere gönderiyor.

İlk teravih Avustralya’da

Ramazan ayının ilk teravih namazı, Avustralya genelinde yüz binlerce Müslümanın katılımıyla 200’den fazla cami ve mescidin yanı sıra geçici olarak kiralanan mekanlarda kılındı. Melbourne’de Meadow Heights Camisi’ne gelen Müslümanlar, önce Ramazan konulu vaazı dinledi, ardından yatsı namazı ve ilk teravih namazını eda etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL