23 Nisan'da çocuklara özel tavsiyeler

  • GİRİŞ23.04.2014 09:19
  • GÜNCELLEME23.04.2014 13:24

Sadece kendi annenizin karnında büyüdünüz; ama nasıl oldu da tüm insanlığın kalbinde yeşerdiniz?

Kız veya erkek olmanız neyi değiştirir ki, gözlerimizi her açtığımızda karşılaştığımız bahar kıvamında mis kokulu yanaklarınızın yanında.

Siz gözlerinizi, sizin için titreyen bakışlarımızla buluşturduğunuz an çiçek açmaya başladı ümitlerimiz. 

Siz ağladığınızda, sizi güldürmeye çalışan heveslerimiz yarıştı, hiç farkına bile varmadan.

Evin her köşesinde arkamıza düşen bir buçuk yaşındaki haliniz gözümüzün önünden bir türlü gitmediği için, kaç yaşına geldiğinizi algılamakta zorlandık.

Bir gün büyüyeceksiniz.

İnsan büyüyünce en çok neyi merak ediyor biliyor musunuz? Küçükken nasıl bir çocuk olduğunu, neler yaptığını, hangi yaşlarda nelerle uğraştığını...

Söyleyin annenize, sizin için anı defteri hazırlasın. Başınızdan geçen her doğal olayı bir yerlere kaydetsin. Her gün aynıymış gibi yaşanan, her birisi diğerine benziyor sanılan öyle tatlı anılar birikecek ki cebinizde...

Ve kalem tuttuğunda elleriniz kendiniz için notlar yazın büyümüş halinize. Günün yaşam şartlarının, eğlence dolu minik hayallerinizi yok etmesine izin vermeyin ne olur?

Biz büyükler en çok ne için pişmanlık yaşıyoruz biliyor musunuz? Geçmişten bu yaşımıza çok az şey getirdiğimizi görüyoruz. Çocukluğumuzu masumlaştıran detayları yetişkin yaşımıza taşıyamadığımız için üzülüyoruz.

Yazın... eliniz kalem tutmaya başladığı andan itibaren yazın. Altı yaşınızdaki halinizden altmış yaşınızdaki halinize öneriler yapın. Ölmeden önce mutlaka yapılması gerekenler listesi hazırlayın. Sizi mutlu eden çocuk tecrübelerinizi geleceğe taşıyın.   

Ve büyüdüğünüzde o defteri elinize alın.

İlerde, çocuksu duygularla yazdığınız bu defteri elinize aldığınızda, satır aralarında kendinizi bulacaksınız. Okuduğunuz her detayda kendinizi daha çok seveceksiniz. Sizi siz yapan tatlı özelliklerinizle karşılaştığınızda şaşıracaksınız. En fazla, başınıza gelen olaylara verdiğiniz tepkilerin şirinliğine güleceksiniz.

Hangi ailenin masal kahramanısınız, hangi rüyaların mimarısınız bilmiyorum... Ama anne babalarınızın kalbinde devleştirdiğiniz taze bahar tomurcuklarını hissedebiliyorum.

İyi ki varsınız...

İçimizdeki size dair her duygu olumlu...

Bugününüzden gelecekteki büyümüş halinize, umut dolu notlar yazın olur mu?

Sevgiler...

Mehtap Kayaoğlu (Psikolojik Danışman &Psikoterapist)

Telf: 0212 583 00 22

mehtapkayaoglu@gmail.com

www.yuzlesme.tv

http://www.facebook.com/psk.mehtapkayaoglu

htttp://www.twitter.com/mehtapkayaoglu

Yorumlar2

  • İbrahim Dursun 9 yıl önce Şikayet Et
    23 Nisan anısına çocuklara -2. Biraz önce Başbakanlıkta, koltuğun kısa bir süre 23 Nisan anısına çocuklara devredilmesini izledim..Gerçekten çok duygulandım.Dünyanın başka bir ülkesinde böyle güzel bir uygulama var mı? merak ediyorum.Bu güzel ve özel gününüzü kutluyorum.Çocuklara böylesine önem verilen verilen bir ülkede yaşadığınız/yaşadığımız içinde ayrıca çok şükretmeliyiz. Çocuklara sevgilerimle...VesSelam
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 9 yıl önce Şikayet Et
    Çocukluğunuzu doyasıya yaşayınız!. Çocukluğunuzu doyasıya yaşayın!....Zira ilerde bunun özlemini çekeceksiniz!....VesSelam
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat