İftardan sahura ciğer keyfi

Şanlıurfa'da iftar ve sahur arasında satışa sunulan ciğer kebabı, yoğun ilgi görüyor.

İftardan sahura ciğer keyfi
GİRİŞ 30.06.2014 12:43 GÜNCELLEME 30.06.2014 12:47 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Özgün yemek kültürü dolayısıyla farklı damak tadı arayanların ramazanda da uğrak yerlerinden biri olan kent, gündüz hava sıcaklığının 40 dereceyi aşmasına rağmen turistleri ağırlıyor.

İftar ve sahura saatler kala kaldırımlardaki yerlerini alan seyyar satıcılar ve lokantalarda en çok ciğer kebabı tüketiliyor. Fiyatı 10 ila 15 lira arasında değişen ciğer; bol soğan, salata ve ayran eşliğinde servis ediliyor.

Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte ciğer kebabına olan ilginin özellikle ramazan ayında arttığını söyledi.

Son yıllarda ciğer kebabının tek başına bir sektör haline geldiğini belirten Tumbul, şehirde yaklaşık bin civarında ciğer satıcısının bulunduğunu ifade etti.

Gece insanların çocuklarıyla ciğer yemeye çıktığını ifade eden Tumbul, "İftar ve sahur arasında 2,5 ton ciğer tüketiliyor. İl dışından gelen konuklarımız da oluyor. Dolayısıyla mübarek ayda esnafımızın işi çok iyi. Burada güzel bir sektör oluştu. İnşallah daha da gelişecektir" dedi. 

Tarihi Haşimiye Meydanı'nda yıllardır ciğercilik yapan Mehmet Güler de işlerinin yoğun olduğunu dile getirdi. 

Her gece ortalama 100 kilogram ciğer tükettiğini aktaran Güler, "Özellikle ramazanda daha yoğun oluyoruz. Kent dışından gelenler de oluyor" ifadelerini kullandı. 

Vatandaşlarda özellikle gece saatlerinde ciğer tüketmenin ayrı bir keyif olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL