Sivaslılar fftarda kızarmış kelleden vazgeçemiyor

Sivas'ta kızarmış kelle satan fırınlarda iftara doğru yoğunluk yaşanıyor.

Sivaslılar fftarda kızarmış kelleden vazgeçemiyor
GİRİŞ 18.07.2014 12:48 GÜNCELLEME 18.07.2014 12:49 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Tanesi 8 ila 10 liradan satılan kelleler, rağbet görüyor. Kelle fırınlarında çalışanlar, müşterilerinin iftar için verdiği siparişleri yetiştirebilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Yaklaşık 16-17 saat taş fırında kızartılan kelleler, nacakla ortadan ikiye bölünerek satışa sunuluyor. Müşterilerden bazıları, orucunu fırında kızarmış kelle yiyerek açıyor. Kimi vatandaşlar ise paket yaptırarak kelleyi evde ailesiyle yemeyi tercih ediyor.

Sipariş vermeden fırına gelen bazı vatandaşlar, fırında kelle kalmayınca eli boş dönüyor. Kentte kimi vatandaşlar ise sahurda kelle yemeyi tercih ediyor.

"Kellenin özelliği, daha tok tutmasıdır"

Kelle fırını işleten 39 yaşındaki Ahmet Gedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldır kelle satışıyla uğraştığını söyledi. Gedik, kelleye ramazanda da talebin fazla olduğunu ifade ederek, "Vatandaşlar iftarda da sahurda da kelle alır, yer. Kellenin özelliği, daha tok tutmasıdır" dedi.

Kellenin, uzun süreli oruç tutulan yaz dönemlerinde vatandaşlarca tercih edildiğini belirten Gedik, vatandaşların siparişlerini bir gün önce veya aynı gün verdiğini söyledi. Gedik, kellenin yoğun talep gördüğünü belirterek, "Ayda yaklaşık 8 bin, bazen de 10 bin kelle sattığımız oluyor" ifadesini kullandı. "Fırında kelle"nin hazırlanışı hakkında bilgi veren Gedik, şunları söyledi: "Kelle, taş sıcağıyla pişiyor.

Fırını belli bir süre ısıtırız, sonra malzememizi hazırlarız, fırının ağzını çamurla sıvar ve kelleyi fırına veririz. Taşın sıcağıyla yavaş yavaş pişer, lezzeti de yavaş pişmesinden geliyor. Kellede herhangi bir katkı malzemesi kullanmıyoruz, kelleleri dizeriz ve yavaş yavaş pişer." Gedik, kuzu kellelerini 8 liradan, koyun kellerini ise 10 liradan satışa sunduklarını kaydetti. Orucunu kellecide açan vatandaşlardan Fatih Aslan, ramazan ayında da kızarmış kelleden vazgeçemediklerini belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL