Su Böreği tarifi

Beğenerek yapacağınız Su Böreği tarifi;

Su Böreği tarifi
GİRİŞ 27.10.2015 15:43 GÜNCELLEME 27.10.2015 15:43

Hamuru için:

700 gr un
7 adet yumurta
2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı ayçiçek yağı
250 gr tereyağı

Peynirli harç için:

400 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz

Üzeri için:

100-150 gram kaymak

TARİFİ:

Peyniri geniş bir kaseye ufalayın ve üzerine kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Bu su böreğinin iç harcı olacak. Tereyağı ve 1 çay bardağı ayçiçek yağı hariç tüm hamur malzemelerini yoğurun. Üzerine nemli bez örtün ve 30 dakika dinlendirin.

Daha sonra hamuru 10 parçaya bölün. Oklavayla ince yufkalar yapın. Yufkaları açarken un veya nişasta kullanırsanız çok daha kolay incelir. Büyük bir tencereye bol su koyun, iki yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile suyu kaynatın.

250 gr tereyağını eritin, bir çay bardağı ayçiçek yağı ile karıştırın. Tercihen yuvarlak olan fırın tepsinizi yağlayın, en alt kata kuru bir yufka serin. Üzerine 3 çorba kaşığı yağ gezdirin.

Sonra 4 yufka alıp her birini kaynayan suya dikkatlice koyun. 1 dakika kadar üzeri balonlaşana kadar haşlayın. Ardından suyunu süzüp soğuk su dolu bir kâseye alın.

Daha sonra suyunu süzdürmek için kuru bir bezin üzerine koyun. Suyunu süzer süzmez, üzerine üç çorba kaşığı erittiğiniz yağdan koyarak tepsiye yerleştirin.

4 yufka için de aynı işlemi tekrarlayın. Bu aşamada 5 yufkayı yerleştirmiş olmalısınız.

Beşinci katın üzerine iç malzemeyi koyduktan sonra üzerine bir kuru yufka koyun ve yağlayın.

Yukarıdaki haşlama ve 3 çorba kaşığıyla yağlama işlemini kalan 4 yufkanın 3’ü için tekrar ederek kuru katın üzerine yerleştirin.

En üste tekrar kuru bir yufka koyun ve kalan yağı üzerine sürün. son olarak taze kaymağı küçük parçalar halinde, eşit aralıklarla böreğin üzerine yerleştirin ve pişirin.

Su böreğini pişirken üzerine ıslatılmış bir yağlı kağıt yerleştirin. böreğin bir tarafı pişince başka bir tepsiye ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin.su böreği hazır olunca dilimleyerek servis edin.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL