Cem Yılmaz'a Etiler'de şaşırtan sürpriz!

Ünlü Komedyen Cem Yılmaz yeni filmi Ali Baba ve Yedi Cüceler çekimleri öncesinde yakın arkadaşlarıyla yemekte bir araya geldi.

Cem Yılmaz'a Etiler'de şaşırtan sürpriz!
GİRİŞ 09.07.2015 14:12 GÜNCELLEME 10.07.2015 13:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bu günlerde çekimleri başlayan 'Ali Baba ve 7 Cüceler' filminin çekimleri öncesinde  Cem Yılmaz, Zafer Algöz ve Ozan Güven'le ziyafet çekti. Etiler'deki Hatay Medeniyetler Sofrası'nı tercih eden ünlü komedyenin özellikle künefe ve testi kebabını çok beğendiği öğrenildi.

Hatay Medeniyetler Sofrası adı Hatay’ın kültüründen geliyor. Hatay, insanlığın ilk yerleşim yerlerinden biri, geçmişten günümüze farklı inançların bir arada yaşadığı, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Türkiye’nin Ortadoğu’ya, Ortadoğu’nun da Anadolu’ya, Akdeniz’e açılan kapısıdır. Yaklaşık 11 medeniyet yaşamış ve her gelen medeniyet Hatay’a bir kültür bırakmış. Bu nedenledir ki Hatay’ın yemek kültürü, her kasabasında her köyde farklıdır. Zaten Hatay’ın güzelliği de buradan gelir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hatay’ın, kültürünü İstanbul’da yaşatmak için, İsmail Özdemir 2009 yılında Aksaray’da açtığı Hatay’ın vazgeçilmez lezzetlerinin sofrasına 20 yıllık tescilli olan Hatay Medeniyetler Sofrası adını verdi. Arkasından Taksim’de 2 şube ve 2014 yılında Etiler şubesi açıldı.

İşletme sahibi İsmail Özdemir ve oğlu Burak Özdemir adeta iş konusunda bir parça olmuşlar. Babasının yolundan giden Burak Özdemir, 16 yaşında bu işin başına geçti. Çok genç hatta çocuk yaşta olmasına rağmen işini çok sevdi  ve çok çalışarak 5 yılda Türkiye’nin sayılı işletmecilerinden biri haline gelerek adından söz ettirmeye başladı.

Hatay Medeniyetler Sofrası Yönetim Kurulu Başkanı Burak Özdemir yaptığı açıklamada Hatay’ın kültürünü ve lezzetini İstanbul’la tanıştırmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek büyümeyi hedeflediklerini belirtti.  

“Ortadoğu ve Avrupa’dan misafirlerimiz yoğunlukta”

Özdemir açıklamasında “İnanmak başarmanın yarısıdır. Aksaray ve Taksim’den sonra Etiler’i açtık. Türkiye birbirini destekleyen insanlarla doludur. Biz restoranımıza gelen tüm misafirlerimize ünlü gözüyle bakıyoruz. Fransız, İtalyan, Türkmen mutfağı bile Dünyada meşhur olurken Hatay mutfağı neden meşhur olmuyor. Hatay demek Türk Mutfağı demek.  Şube başı günlük 600-700 misafir ağırlıyoruz. Bunların yarısı yabancı misafirlerimiz. Ortadoğu ve Avrupa’dan misafirlerimize Hatay’ın lezzetlerini tanıtıyoruz. “ diyerek düşüncelerini ifade etti.

‘Ramazan’ın maneviyatını ve İftarın coşkusunu burada yaşatıyoruz’

Özdemir Ramazan’ın maneviyatından ve iftar organizasyonlarından bahsederek sözlerine şöyle devam etti; “İftar ambiyansını Hatay ailesi olarak naçizane yaşatmaya çalışıyoruz. Özellikle iftar için restoranımıza gelen konukları en güzel şekilde ağırlayarak sıcak bir şekilde yemekleri onlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Etiler 10 aylık bir şube olmasına rağmen şubemizde başarılı bir Ramazan geçiriyoruz.  Ramazan Türkiye’de bir başka Hatay Medeniyetler sofrasında ise bambaşka yaşanıyor. Ramazan ayında bizleri ziyarete gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum.  Bizi yalnız bırakmıyorlar ve anlayışlı davranıyorlar.”

‘Sanatçılarımız Türk Mutfağına sahip çıkıyor’

Hatay Medeniyetler sofrasının bir aile şirketi olduğuna dikkat çeken Özdemir samimiyet üzerine kurulan ve işi sahiplenmekle ayakta kalan bir şirket olduklarının altını çizdi. “Sanatçılarımızın bizi tercih etmesinin en önemli sebebinin samimiyet ve içtenlik olduğunu düşünüyorum. Siz buraya geldiğinizde soğuk mezelerle başlıyorsunuz biz o arada seçtiğiniz yemekleri hızlıca hazırlayarak taze ve sıcak bir şekilde önünüze getiriyoruz.

Türkiye’de sanatçıların kendi mutfaklarına sahip çıktıklarına gönülden inanıyorum. Bundan dolayı her gün farklı ünlü ve sanatçıları burada ağırlıyoruz. Onların da destekleriyle yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Ünlüler genelde ateşle ve şov eşliğinde sunulan yemeklerimizi seviyorlar. Aslına bakacak olursak Hatay’a ait olan tüm yemekleri seviyorlar.”

Müjde! Yeni şubemizle lezzet şovuna devam ediyoruz!

Açıklamasına İstanbullulara yaptığı müjdeyle devam eden Özdemir; “Ben bu işe komilikten başladım. 4 yıl gibi kısa sürede 3 şubeye ulaştık. Başarının sırrı özgüven’den geçiyor. Bu vizyonla yola çıktık her zaman daha ileriyi düşünüyoruz. 

Şimdi İstanbullu değerli misafirlerimize bir müjde vermek istiyorum. Anadolu Yakası’nda ya da Orta Doğu’da yeni bir şube açmayı düşünüyoruz. Bu şube için kısa bir süre içinde çalışmalara başlayacağız. Bir aile şirketi olduğumuz için kadromuzu ailemiz olarak görüyoruz. Bu iş sadece yöneticilerle bitmiyor büyük resme baktığımızda Hatay Medeniyetler Sofrası ailesiyle bitiyor. Ben de kendimi burada bir çalışan olarak görüyorum." 

“16 yaşında bu işin başına geçtim!”

“Şu an ben üniversite öğrencisiyim. Gastronomi bölümü 2. Sınıftayım. 11 yaşımda ben Babamın yanına çalışmaya giderdim. Peygamber Efendimizin dediği gibi hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışırım. Çalışmanın çok önemli olduğunu anladım. 16 yaşında Aksaray şubemizi açtık ve oranın başına ben geçtim. Burayı açtıktan 9 ila 10 ay sonrada elde ettiğimiz başarıdan sonra Taksim şubemizi açtık. Bir daha dünyaya gelsem durumum iyi olsa da yine bu işi yaparım. Sevdiğim işi yaptığım için burada çalışmaktan zevk alıyorum.  

Ben işverenim gafletine kapılarak hiçbir zaman oturmadım. Öğrenmeyi ve kendimi geliştirmeyi seven biriyim. Mutfağı seviyorum. İnsanların bu lezzetten mahrum kalmaması adına hayatta tek bir vizyonum var. O da Hatay Medeniyetler Sofrasını dünyaya tanıtmam.

Son olarak şunu söylemek istiyorum; Hatay Medeniyetler Sofrası ailesi  Aksaray, Taksim ve Etiler’de değerli misafirlerini bekliyor. Eğer müşterilerimiz yemekleri beğenmezse bizi bulsunlar gerekirse yemeği ben ısmarlayacağım.”

 

Hatay’dan İstanbul’a uzanan bu muhteşem lezzetleri tatmak isteyenler detaylı bilgileri www.hataymedeniyetlersofrasi.com.tr adresini ziyaret ederek öğrenebilirler.

YORUMLAR 2
  • gereksiz insanlar 8 yıl önce Şikayet Et
    kesin haberi yoktur zaten
    Cevapla
  • zeliha 8 yıl önce Şikayet Et
    simartmayin su adamii simarmis zaten simaracagi kadar
    Cevapla