İftar Softasındaki Çorbamızı Nasıl Seçmeliyiz?

Ramazan sofralarının olmazsa olmazı çorba bu senede sofralarımızın baş tacı olacaktır. Çorba besleyici değeri yüksek olduğu için biz diyetisyenlerin de tercih bir besindir. Özellikle sofra da ilk önce çorba içmek ön bir doygunluk sağlamaktadır.

İftar Softasındaki Çorbamızı Nasıl Seçmeliyiz?
GİRİŞ 20.07.2012 11:55 GÜNCELLEME 20.07.2012 11:55
ÖNEMLİ KONULAR

Peki, nasıl çorbalar tercih etmeliyiz?

Sıvı yağ tercih edin

Çorbaları hazırlarken dikkat edilmesi gerekilen en önemli nokta tereyağı, margarin gibi katı yağlar yerine zeytinyağı, ayçiçeği yağı gibi sıvı yağların tercih edilmesidir. Özellikle kolesterolü yüksek olan, kalp hastalığı olan veya ailesinde bu hastalıkların öyküsü olan kişiler buna çok daha dikkat etmelidir.

Yağı yakmayın

Çorbanın üzerine gezdirmek için yağ yakmak bizim yemek kültürümüze yerleşmiştir. Ancak bunun hiçbir faydası olmadığı gibi zararı çoktur. Çorbalarınızın üzerine gezdirmek için yağı yakmayın.

Unlu çorbalardan uzak;

Akşam iftar sofrası için seçeceğiniz çorbanın unsuz olmasına dikkat edin. Bu çorbanın daha hafif ve daha düşük kalorili olmasını sağlar. Örneğin sebze çorbalarını tercih edebilirsiniz. Yine kurubaklagiller olan nohut, mercimek ile yapılan çorbaların besleyici değeri daha yüksektir bu çorbaları tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu tür çorbaların posa içerikleri de yüksektir ve bağırsakları düzenleyerek kabızlık sorununu önlemeye yardımcı olur.

Hazır çorba tüketmeyin!

Ramazanda vazgeçilmezimiz çorba dedik ama bunun için hazır satın aldığımız çorbaları pişirmek o bahsettiğimiz besleyici değeri yok etmek demek oluyor. Her zaman ev yapımı çorbaları tercih etmeliyiz. Eğer çorba yapamıyorsak (öğrenci, bekar vs) o zaman çorba tüketmeyelim. Hazır çorbaların tuz oranı da çok yüksektir bu yüzden tansiyon hastaları özellikle çok dikkatli olmalıdırlar.

Dyt. Zehra M. Kandur - Haber 7 / Ramazan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL