Ramazan'da meyve tüketimi

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerifte de diğer aylarda olduğu gibi meyve tüketimi vücudumuz için çok önemli. Sağlıklı bireyler için günlük 3-4 porsiyon meyve diyoruz peki Ramazan’da bu değişir mi?

Ramazan'da meyve tüketimi
GİRİŞ 22.07.2012 10:07 GÜNCELLEME 09.08.2012 04:09
ÖNEMLİ KONULAR

Ramazan besinleri gündüz yerine gece tükettiğimiz bir dönem olması ile bütün beslenme alışkanlıklarımızı bildiğinin aksine çevirdiğini düşünebiliriz ama bu çok da doğru değildir. Evet, saatler değişmekte ama temel bilinen doğrular değişmemektedir. Yine Ramazanda da sağlıklı bireylerin en az 3-4 porsiyon meyve tüketmeleri gerekmektedir. Peki, bunu nasıl sağlayacağız?

İftar sofrasında meyve tüketiyoruz!

İftar sofrasına oturduğumuzda tüketeceğimiz 2 adet hurma bizim 1 porsiyon meyve değişimimizdir, dolayısı ile daha sofradan kalkmadan 1 porsiyon meyvemizi tüketmiş bulunuyoruz. Daha sonra iftardan 2-3 saat sonra tüketeceğimiz 1 veya 2 porsiyon meyve (1 porsiyon meyve: 1 orta boy elma, 1 avuç kiraz, 1 ince ay dilim karpuz veya kavun gibi) bizim günlük ihtiyacımız olan vitamin, mineral ve posa ihtiyacımızı karşılamış olur.

Sahurda tüketilecek meyve;

Ramazan’ın bizim üzerimizde en büyük etkilerinden biri beslenme düzeninin değişmesi ile beraber gelen kabızlık sorunudur. Bunu da önlemek için sahurda tüketilecek 3 adet güneş kurusu kayısı yeterli olacaktır ve böylece 1 porsiyon daha meyve alarak vücudumuzun ihtiyacı olan 3-4 porsiyon meyveyi tamamlamış oluruz.

Görüldüğü gibi Ramazanda da 3-4 porsiyon meyve tüketmek mümkün. Burada önemli olan bu miktarın çok üstüne çıkmamak veya altına inmemektir. Diğer önemli bir nokta da bu meyvelerin bir anda değil yukarıda da anlatıldığı gibi olabildiğince değişik zaman dilimlerine yayılarak tüketilmesi gerektiğidir.

Renkli beslenelim!

Renkli beslenme bizim önerdiğimiz bir beslenme türüdür bunun içinde tüketeceğiniz 3-4 porsiyon meyvenin farklı renklerde olmasına özen gösterin bu vücudunuza daha çeşitli vitamin ve mineral almanızı sağlayacaktır.

Dyt. Zehra M. Kandur - Haber 7

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL