Ramazanda salata tüketimi

Ramazan-ı Şerifte diğer 11 aydan farklı olarak almamız gereken besin ve besin öğelerini gün içine yayamadığımız için kısıtlı bir süre olan iftar-sahur arasında almamız gerekmektedir.

Ramazanda salata tüketimi
GİRİŞ 03.08.2012 16:18 GÜNCELLEME 09.08.2012 04:14
ÖNEMLİ KONULAR

Vücudumuz için gerekli olan ana besin öğelerinin arasında da vitamin ve mineraller de bulunmaktadır. Bunları da gerekli olan miktarlarda vücudumuza alabilmenin bir yolu da salata tüketimidir.

Her bireyin iftarda mutlaka salata tüketmesi gerekmektedir

Salata vitamin ve mineral deposudur aynı zamanda düşük kalori ile uzun süre tokluk sağlar. Posa içeriği yüksek olduğu için bağırsak hareketlerimizi düzenlemeye yardımcı olur. Bu nedenle her iftar soframızda mutlaka salata bulundurmalıyız. Salatalarımızı az tuzlu, bol limonlu, eğer yağ gezdirmek istiyorsak az miktarda zeytinyağı ile hazırlamalıyız.

Salatalarınıza özenin!

Birçok kişi için salata tüketimi sıkıcı ve ‘diyet’tir. Hâlbuki öncelik amacımız zayıflamak değil sağlıklı beslenmektedir. Bu yüzden salatalarımızı sıkıcılıktan uzaklaştırmalı ve çeşitlendirmeliyiz. Günümüzde internet üzerinden pek çok değişik salata tarifine ulaşılabilmektedir. Ramazanda biraz daha fazla özenerek iftar sofralarımızdaki salataları renklendirmek tüm aile bireylerin ve misafirlerin salatayı tüketmek isteğini arttıracaktır. Salatalarımıza ceviz, peynir, zeytin, mısır gibi ek besinleri ekleyerek çeşitlendirebilir veya közlenmiş biber, patlıcan gibi sebzelere değişik uygulamalar yaparak salatalar olarak hazırlayabiliriz.

Dyt. Zehra M. Kandur

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL