Es Selam: Her ayıptan arınmış

Bir selam düşür gönlümüze. Bunca yalnızlığın üstüne senin göklerinden gelen tek bir selam tutsun ruhumuzu. Yürüsek senin dergâhına. Cennetine bizi de al bir tek selâmınla.

Es Selam: Her ayıptan arınmış
GİRİŞ 21.08.2010 06:12 GÜNCELLEME 21.08.2010 06:12
ÖNEMLİ KONULAR

Es selâm: Bütün ayıplardan arınmış. Selâm sahibi‚ yani her çeşit ayıptan selâmette‚ her türlü âfetten berî demektir. 

Rasulullah buyuruyor: "Ey Allah'ım! Sen Selam'sın; selâm yalnız sendedir. Ey ikram ve celâl sahibi olan! Sen ne yücesin." (2) 

Bismihi,

Ey Şefkatli ve kudretli padişahım,

Hem kudretli, hem esenlikli göklerinin pervazlarına tutunan biz aciz kullarının ruhlarına dokun nurunla Yâ Rabbim. Bir selam düşür gönlümüze. Bunca yalnızlığın üstüne senin göklerinden gelen tek bir selam tutsun ruhumuzu. Yürüsek senin dergâhına. Cennetine bizi de al bir tek selâmınla. Münzevi bir hayatın münzevi yolcusuyuz her birimiz. Bir birine hiç değmeyen. Selamsız sabahsız zamanlar kuşatmış dört yanımızı. Kıyasıya kavgada ruhumuz. Bizi bağışla. Selametinin nuruyla pakla.

Selamsız gelinmez senin kapına Allahım... Mümin akılsızlanır.

Şirâzesi bozuldu sözümüzün
Diller kelamsızlanır.
Selam/sız gelinmez kapına...
Baht sızlanır.

Ey büyük Allahım,

Beni koruyup gözetirsin. Her gece uykuda ölür, sabahleyin hayata yeni baştan dirilirim. Yeni baştan giyinirim dünyalık feracemi. Benim hayatım senin selametinledir. Günde bin musibet defedersin başımdan. Bana değmeden geçer onca kemlik. Fark ettirmezsin kıyasıya ölüm kalım mücadelemi. Beni koruyup gözettiğini bilirim her dem. Sana güvenirim. Sana inanırım. Her korkumda, endişemde senin adın dökülür dudaklarımdan. Senden himmet dilerim. Hala yaşıyorsam, nefes alıyorsam bilirim sendendir. Karanlıklardan aydınlığı süzüyorsam senin nurunun ziyasındandır.

Senin nurun olmasa Allahım, aydınlığın...
Gözler ışıksızlanır...
Göğün kandilleri söner...
Işık, sızlanır.

Es selâm,

Rabbim,

Derin bir gaflet sarmış uykularımızı. Senin tatlı seherinin melteminde neşv ü neva bulmuyor ruhumuz. Ruhumuz erbabına giydirilen yalancı rüyalarla avunuyoruz. Seherin kadranına senin kelamın düşerken, derin uykulardan uyanamıyoruz. Bize bizi uyandıracak bir selam ver Allahım. Bizi selametinle sarmala giydir. Üşüyoruz. Şafak meyus, şafak tedirgin. Yine senin selamın düşsün bir şebnem gibi dallarımıza. Uyanalım seherin kollarında. Lakin...

Seherde senin adını zikretmese insanlar, kuşlar cümle mahlûkat... Selamlaşmasak Rabbim...

Dil hanesi arsızlanır...
Güneş doğmaz olur...
Seher şafaksızlanır.

Ey Âlemlerin Rabbi olan Allahım,

Es Selâm,

Hercai gönlümüz düşmüş asrın çölüne. Hayat bir durgun göldür kirlenen. Göllerden al bizi denizlerine. Hayret gemileri bizi götürsün senin Ummanlarına Rabbim. Serap vadilerinde ömrümüz geçmeden, tebessümler yüzümüzde donmadan, yollar yolcusuz kalmadan bize bir Selâm gönder dergâhından. Riya medeniyetinde bir akşamüstü nurun yağsın üzerimize. Selametinle bizi ısıt. Ufuklarımızı nurunla donat.

Bakacak ufku olmayan yürek ıssızlanır...
Hayat sınanır...
Nurunla kaygılardan soyunur düşünceler Yâ Rabbim...
Gönül kaygısızlanır.
Kaygı/sızlanır. 

Yâ Selâm,

Sultanım,

Kaygılardan, vesveselerden, korkulardan azade genişlesin yüreklerimiz yağmur bulutları gibi. Sonra yağsın rahmet olup gönülden gönüle. Ferahbaş dualarımız ellerimizde çiçeklensin, dile gelsin. Kendimizden ayrı düşelim, nefsimizden ırak... İkbal hırsı diz çöksün önümüzde. Şetaret meftun etsin ehli dili. Senin cennetine düşsün kaderimiz, ikbalimiz...

Selam bir şebnem gibi yağsın dallarımıza rabbim. Selamsız gelinmez senin kapına. İnsan akılsızlanır. Bizi yakın eyle kendine. Selametin dizginlerine ver aklımızın mazgallarını. Akıl yoksa bitap düşmüşse...

İnsan onursuzlanır...
Onurunu kaybedenler, düşer iblisin diline...
Hayâ/sızlanır, hayasızlanır...
Baht/sızlanır, bahtsızlanır.
Selamınla kaygılardan soyunur düşünceler Yâ Selâm...
Yürek kaygısızlanır.
Mesafeler sınırsızlanır...
 

Meryem Aybike Sinan
meryemaybike@gmail.com

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL