Yardımcı ve dost olan: El Veli

El Veli: Yardımcı ve dost anlamına gelen Yüce Allah'ın İsm-i Şerifidir.

Yardımcı ve dost olan: El Veli
GİRİŞ 23.08.2010 09:17 GÜNCELLEME 23.08.2010 09:17
ÖNEMLİ KONULAR

 

 Bismihi,

Allahım,

El Veli olan Rabbim,

Yalnızlığımın ve kimsesizliğimin zirvelerinde bütün ümidimi tüketmiş, bütün dağlara küsmüşken, el uzatacak bir el bulamıyorken sen gelirsin aklıma, dostluğun gelir, şefkat ve merhametin gelir. Sen yetişirsin imdadıma. Bütün kuşlarımı uçurmuş, bütün göklerim kararmışken, bütün ışıklarım sönmüşken seni nurun şavkır göklerime, yeni baştan sağalırım, yeni baştan dirilir gelirim kapına. Yalnızım Allahım, dostum ol, kimsesizim Allahım, kimsem ol, yaransızım Allahım, yârim ol!

Hayatımızın velayetini sana havale ettik, kabul eyle Allah'ım.

Biz ki bu darı dünyada bir dost bulamadık, yolumuz çatallı yol üzredir. Biz ki vefa nedir bilmedik, hüsrandayız, buhrandayız, bühtandayız… Halimiz ahvalimiz sana ayandır, sen bizi görür her halimizi bilirsin Ey sevgili Mevlamız.

Bizi sahih kıl, bizi onar, bizi sağalt ve bizi çoğalt Rabbimiz!

El Veli'miz…

Sevgili,

Ey sevgili, En Sevgili,

Allahım,

El Veli olan Mevlamız,

Günler, aylar, haftalar geçiyor. Zaman akıyor ömrün vadisinde, vade daralıyor. Biz bir büyük dünya cengindeyiz ıslah olmayası, uslanmayası, bıkmayası, arlanmayası. Kesretin aguşunda biçareyiz, ellerimiz kirlenmiş, yüreğimiz kara, vicdanımızın nuru sönmüş, aklımız topal ve bedenimiz yaralı… Kara kışlar geçiyor ruhumuzun coğrafyasında, kasırgalar parçalıyor kalbimizin haritasını. Bütün mevsimlerimiz kışa çıkıyor Allah'ım, bütün zamanlarımız aleyhimize işliyor, bütün amellerimiz kara yazıyor… Sermayeyi tüketmişiz, yitirmişiz bütün değerli akçalarımızı. Fildişi kulelerden bir bir düşüyoruz, yitiyoruz bir bir. Dünya bir varmış, bir yokmuş diyenlerin peşinden ağlıyoruz, ağlıyoruz ve çokça unutuyoruz ansızın. Ansızın düşüyoruz büyük kentlerin curcunasına.

Kapılıp gidiyoruz sahte rüzgârların ardına.

Halimiz ahvalimiz ürüşan,

Sevgili Mevlamız, bizi onar, bizi sağalt, bizi çoğalt ne olur Ey Rabbimiz!

El Veli'miz… 

Rabbim,

Ey sevgili,

En Sevgili

El Veli olan Allah'ım,

Her dem sana gelmek diler bu gönül, her dem seni anmak diler. Dikenli yüreklerin zehrinden bıkmışız, usanmışız… Boğum boğum zamana vermişiz her şeyimizi. Ellerimizden kaymış hayatın özü. Bütün güzellikleri hiçe saymışız. Oyalamış kesretin oyalayan, kandıran işvesi, nazı. Yalan olanı gerçek saymışız, dokunmuşuz bam teline, nazenin menekşelerin yaprakları dağılmış bu hengâmede. Susmuş şeyda bülbül, yitirmişiz baharı, solmuş yediverenler. Ulu yürekli erenlerin gitmiş, dağılmış cemaat… Sen bizim Veli'mizsin Rabbim, sen bizim dostumuz, sahibimiz, kimsemizsin. Bizi sevdiklerinden eyle, Veli kullarından eyle, Veli kullarına yar eyle, yaran eyle.

Halimiz ahvalimiz sana ayan Sevgili!

Bizi sevdiklerine kat, bizi sağalt, bizi çoğalt Rabbimiz.

El Veli'miz…

Allahım,

El Veli olan Rabbimiz,

Biz ki düşmüşüz, biz ki yalnızız, biz ki çaresiziz, sen bizi görür, duyar, bilirsin. Senden ırak düşmüşüz utanası. İbadetlerimizin sırrına erememiş, kendimizi aklamamış, ihlâsla kendimizi paklamamışız. Günah sularının arkında kendimizi suların akışına bırakmış ve derin sularda dolaşmışız. Biz ki günahı solumuşuz Allah'ım yıllar yılı. Biz ki kendimizi tüketmiş, kendimizi yok etmişiz. Biz ki yokuz, kendimizi parayla pulla var saymışız. Bizi ıslah et Rabbim, bizi Velilerine komşu eyle, bizi onar…

Şüphesiz senin her şeye gücün yeter Allah'ım.

Bizi sağalt, bizi çoğalt, bizi affet Rabbimiz.

El Veli'miz. 

Rabbim,

Ey Büyük Allahım,

El Veli olan Mevlam,

Ruhumda beni yakıp yıkan bir depremin izleri var. Tamiri imkânsız sandığım acılar yaşamışım, nice kederler yakıp gitmiş yüreğimi. Bütün acılarımın kaynağı meğer benmişim. Bütün yollar, bütün acılar, bütün pişmanlıklar yine bana çıkarmış. Yolların sonunda sen varsın. Hangi yoldan yürüsek ucu senin dergâhına varıyor. Bizi sevdiklerinden eyle, bizi yalnız bırakma. Bizi çaresiz koyma. Her derdimizin çaresi sensin Rabbim. Velilerini uğrağımız kıl, önderimiz kıl, ışığımız kıl. Kıl ki bu dünyanın kirli elleri teslim almadan bizi emin eller alsın yüreğimizi. Bizi şefkatinle sar, bizi onar.

Halimiz ahvalimiz sana ayan.

Bizi sağalt, bizi çoğalt Rabbim, Rabbimiz…

El Veli'miz…

Meryem Aybike Sinan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL