El-Aziz: Mağlup edilmesi imkansız

İzzet sahibi, mağlup edilmesi imkânsız olan, her şeye galip olan anlamlarına gelen Yüce Allahın İsm-i Şerifidir.

El-Aziz: Mağlup edilmesi imkansız
GİRİŞ 29.08.2010 14:52 GÜNCELLEME 29.08.2010 14:52
ÖNEMLİ KONULAR

Hükmüne uyar âlemler
Emrini yazar kalemler
İsmini anar kelâmlar
Kur’an âyetin “Ya Azîz”
                 (Musa Tektaş)

Allahım,
Efendim,
Göklerin ve yerlerin sahibi ey büyük yaratıcım, var edicim, taptığım, kul olduğum, kapında yandığım Azîz Sultanım,
Varlığımı senin aşkınla eritmek zamanı demişim. Bir bengisu pınarı senin kudretin. İçtikçe serinleten, var eden. Ucunda senin nurun olan bir ufuk yürüyüşü hayat yolculuğum. Yollar dikenli, yollar uçurum. Ben karanlık yollarının âmâ yolcusu. Ben masmavi göklerinin kanadı kırık kuşu. Güç ver bana uçayım. Her şey, cümle âlem, senin emrinde bir ibrişim perdesinde saklı. Nur ve zulumat kıyasıya kavgada. Nurunun feyziyle aydınlanayım rabbim.
Ben Yusuf’u bekleyen kuyunun sarkacı olayım. İçinde secdeler çağlayan nehir olayım çöllere akan. Aktıkça durulayım.
Bir bengisu çağlar pınarlarınız
Emret beni durulayım.


Aşkın ile seven canlar
Seni ancak öyle anlar
Yanmaz sana inanlar
Vardır cennetin “Ya Azîz”


Yâ Azîz

Şeref ve kudretin sahibi olan Efendim,
Ömrümün en kutlu işi, en mutlu işi senin sevginle ayaklanmak, senin aşkınla dirilmek. Ruhumun takvimleri senin mevsimlerini kuşanmak diler. Nasip eyle, senin ülkenin baharlarını giyineyim. Bir dua şölenine açılan ellerimi mavi göklerine açmışım. Aczimin çentikleri çoğalıyor. Hicretimin menzili azalırken, duraklarda çaresizim, yalnızım. Çorak topraklar gibiyim. Bir çamçak su değmez oldu dudaklarıma. Dilerim, nefsimin sırçası kırılsın bin bir yerinden. Yeniden ben olayım. Umudun bembeyaz tülleri sarmış gönlümün panjurlarını. Miraca ulaşan dualarımızı kabul buyur Allahım.
Sen ne dilersen olur.
Saniyede olur kararlarınız.
Emret beni onulayım.


Şüphesiz ki güç senindir
Makam mansıp taç senindir
İsrayı Mi’raç senindir
Çoktur ni’metin “Ya Azîz”



Allahım,
Ey Aziz,
Her günümün ziyanda olduğu bu uyku şehrinde, nurundan bir ışık ver. Uyanayım. Bulutların mahzeninden üzerime nurun yağsın. Nurunla ıslanayım. İçimin anahtarı sende. Aklımı yağmalayan rüyaların içinden, çek çıkar beni. Gönlümün bahçeleri enkazımı müjdeler. Bu kör uykularımı çarmıha ger Allahım. Masivanın bitmez gürültüsünden yorulan gönlüme, sükûnet ver. Kalbimin, kalbimizin yırtıklarını, söküklerini birleştir Allahım. Zamanın kırıklarını onar. Kırılan muhabbet filizlerini yeşert. İnsanlık yeni baştan dillensin. Karanlıklar taht kurdu yüreklerin kuytularına. Şualar düşür kalplerin barınaklarına. Şeref, haysiyet nedir unuttuk, izzet nedir unuttuk. Unutan ruhumuza inşirah ver Allahım. Şüphesiz senin her şeye gücün yeter.
Ben çaresizim, çarem ol.
Ben kimsesizim, kimsem ol rabbim.
Sen ne dilersen olur.


Şeref ve kudret sahibi
İzzet sıfatın “Ya Azîz”
Resûlün Hakkın habibi
“Levlâk” şefkatin “Ya Azîz”


İzzet sahibi olan büyük Allahım,
Yâ Azîz,
Senin kutlu ülkenin, senin yüce kitabının peşi sıra yürümek dileyen kulunun aczini gör gözet Allahım. Büyüklüğünün tarifi yoktur. Şefkatin ve adaletin timsali, kudretli padişahım. Senin ülkende karanlık yoktur. Senin ülkende güneş batmaz. Sevgili peygamberimizin güzelliğiyle donattığın cümle kâinatın sahibisin. . “Ya Muhammet sen olmasaydın felekleri yaratmazdım” diyen sözlerinin sihriyle kendimi unuttum. .. Meveddet düşüncesine sığındım. Sevgiyle var ettiğin cümle kâinatın özünde sevgi varsa, her şeyin başı sevgiyse, bu sevginin tek adresi sensin Allahım. Bütün sevgilerim sanadır. Bana sevgilerin en safını, en kutlusunu bahşet ki yüreğim kemlik görmesin. Sevgiyle dirileyim, sevginle bürüneyim.


Adını anan dillere
Zillet vermez gönüllere
Nûrun yansımış güllere
Bütün hikmetin “Ya Azîz”


Allahım,
Büyük Allahım,
Makamların en büyüğü olan Yâ Azîz,
Nisyanım ellerimde sana geldim. Yalnızlığım dudaklarımda, çaresizliğim ruhumda beni arşınlarken sana geldim. Âlemlerinin azameti karşısında titrer benliğim. Gücünün, kudretinin, izzetinin şanına hayran olduğum Allahım... Senin güzelliğin karşısında güzel bilmez yüreğimi, senin büyüklüğün dışında büyük görmeyen gözlerimi muhafaza eyle. Eyle ki harama düşmesin ahvalim. Nefsimin vadisinde kopan kasırgaları melteme çevir Allahım. Çevir ki durulsun halim. Boynu bükük, hüzünlü gönlümün taraçaları huzur çiçekleri devşirsin. Devşirsin ki sana geleyim.

Sen ne dilersen olur.
Emret beni olayım.
Kapında durulayım.
Yeniden ben olayım.

 

Meryem Aybike Sinan
meryemaybike@gmail.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL