Ya Mukît: Gizlisi olmadan herkesin maddî, manevî rızkını veren

Ya Mukît: Gizlisi olmadan herkesin maddî, manevî rızkını veren ve kontrol altında bulunduran, azıkları yaratıp, beden ve kalblere gönderen, yarattıklarına rızkını ve azığını vermeye muktedir olan anlamlarına gelen Yüce Allah'ın İsm-i Şerifidir.

Ya Mukît: Gizlisi olmadan herkesin maddî, manevî rızkını veren
GİRİŞ 31.08.2010 09:55 GÜNCELLEME 31.08.2010 09:55
ÖNEMLİ KONULAR

 

Allahım,

Sevgili Sultanım,

Ya Mukît,

Bir damla iken, henüz hayata yürümemişken, rızkımı tayin edip vademin yakasına iliştirip beni hayatın lezzetleriyle buluşturansın. Bütün ihtiyaçlarımızın, bütün arzularımızın anahtarı sendedir. Şüphesiz sen her şeyi önceden tayin edensin. Sana olan sevgimin ölçüsü, sana olan ibadetimin miktarı, sana olan yakınlığım, uzaklığım hep senin bilgin dâhilindedir. Kalem hokkaya değdiği gün, bütün ömrümün haritası, ruhumun damarları yol yol çizildi. Zamanın kadim dehlizlerinde büyüdü rızkımız demadem. Şükrümüz çiçeklendi seccademizde. Sen vermek istemeydin, istemeyi vermezdin bize, öğretmezdin. Can sermayemizi sen donattın desenlerle. Kandil kandil sen aydınlattın zifir rüyalarımızı. Bizim olanı, bize mahsusu sen muhafaza ettin Allahım.

Sana şükürler olsun Allahım.

 Rabbim,

Ya Mukît,

Ey sevgili,

"Allah hüzünlü kalbi sever" diyorlar. Kalbim bin kederle, sarmalanmış yastadır. Hüzünlü bir lale gibi başım düşmüş omzuma, ağlar dururum. Yokluklarıma, kaybettiklerime, kazanamadıklarıma, pişmanlıklarıma ağlarım. Yüreğim hüzün yangınlarına ayarlı… Yakar durur bedenimi. Gözyaşlarım selsebil olmuş, yangınların inadına. Madde beni yakalamış, tutsak etmiş kendine. Öylesine yokum ve yoksulum ki… Yıllarca bilemedim Allahım, öğrenemedim ki asıl yoksulluk içime çöreklenmiş. Ben gönül yoksuluyum. Bütün dünya benim olsa ne fayda. Kalemin hokkaya değdiği gün, yediğim içtiğimi ömrümle denklemiştin. Ne için bunca eziyet, ne için bunca madde tamahı, bilemedim, anlayamadım onca sene. Payıma düşene razı olmadım. Razı olsaydım eğer, mal de benimdi şan da…

Bütün pişmanlıklarımı bağışla, beni affeyle.

Rabbimsin, Rahmansın, Rahimsin…

Şah damarımdan yakınsın bana,

Bütün niyazlarım sana Allahım…


İyiliği isteyen ruhlara şifa veren

Levh-i mahfuz ilminden canla safa veren

Bin türlü gıdalardan günde bin defa veren

Hiç bir şeyi karşılıksız bırakmayan Ya Mukît


Ey Âlemlerin Rabbi Olan Allahım,

Ey bütün kâinatın sahibi,

Ey Sevgili, En Sevgili,

Ya Mukît,

Her geceyi sabaha düğümleyen, her günü bir mevsime yürüten sensin. Dünya denen bu bağda payımıza düşen salkımın tanelerini tek tek tüketmekteyiz. Salkımın sonu geldiğinde dünyadan rızkımız bitecek ve sana döneceğiz. Dünya malı için kendini yoran, hırpalayan, alaşağı eden ve olmadık günahların peşinde ahretini ziyan eden kervancı bilseydi eğer her salkımın değerini şad olurdu, gönlü azat olurdu… Bize unuttuklarımızı hatırlat, bizi nefsimizle sınama Allahım. Rızkımızı artır, bizi yokluk ve yoksullukla terbiye etme, bizden merhametini esirgeme Allahım. Sevabımızı hayra dönüştür, hatalarımızı affeyle, bizden gölgeni esirgeme. Mala tapanlarımızı ıslah et, akla kalplerinin karasını. Bizi tamahkârlardan eyleme.

Karun hırsından azat eyle bizi.

Bizi sevdiklerinden kıl…


Kim hayra delalette bir adım atar ise

Sevabından payını alır kim yapar ise

Kötülüğe aracı olana da var hisse

Hiç bir şeyi karşılıksız bırakmayan Ya Mukît

Allahım,

Ey sevgili, En Sevgili,

Bu gönül, sonsuzu bize ilham eylediğin öteleri diler. Sonsuzluğu arzular. En geniş gökyüzünün altından açtım ellerimi ve dönüşü olmayan bir yola attım adımlarımı. Yağmurun mavi gözlerine bırakmadan gözlerimi, rüzgârın aldatısı ellerine vermeden sözlerimi, sinsi hüzünlere bel bağlamadan, bütün yürüyüşlerim sanadır, sanadır yolların sonu. Ak ve kara, iyi ve kötü, güzel ve dahi çirkin, eskilerden kalma bir papirüs tabletin tozlu yapraklarına dokunsa da söylese papirüsün eskil yüzü, konuşsa. Anlatsa dünya denen sihirli kuyuyu ve bu kuyuya nasiplenen onca insanoğlunu. Kendine nasip kılınan dışında hiçbir şeyin sahibi olunmayacağını, boş yere kimselerin azığına el atılmaması gerektiğini fısıldasa. Senin adaletinden ve kudretinden söz etse inkârcılara… Hiçbir şeyi karşılıksız bırakmayan sonsuz adaletinden ve kereminden bahsetseler nasipsizlere… " Halk içinde hak ile yaşamak gerek" sözünü bir daha yazsak göğün en fevkine. Ziyalansa karanlık yürekler, nurlansa yüzlerimiz yeni baştan…

Karun hırsından azat eyle bizi Ya Mukît,.

Bizi sevdiklerinden kıl…

Yâ Mukît,

Yüce Rabbim,

Büyük Allahım,

Mukayyet olup muhafaza etmeye muktedir olan sensin Rabbim. Bizim nefsimizin kıvrımlarını bilensin. Gidimli gelimli dünyanın, sonu ölümlü dünyanın her anı sana ayandır. Ruhlarımızın güzelliği de her azamızın tamahkârlığı da, iyiliğimiz de çirkinliğimiz de senin menzilindedir. Kanaatsiz bir zamanın kanaatsiz insanlarına şefkatini ve merhametini esirgemeyen ve her dem nasiplerini diri kılan sensin. Nimet senindir, şükürler olsun sana Allahım. Rahmet senindir, hamd olsun Ey Âlemlerin Rabbi. Geceye ve gündüze çıkışımız senin koruman ve himayenledir. Haşir ve mizan gününe kadar bizi koru, muhafaza et; rızkımızı kesme Ey büyük Sultanım. Senden başka ilah yoktur Rabbim. Senden başka taptığımız yoktur. Bizi sevdiklerinden kıl Allahım, bizden rahmetini ve şefkatini esirgeme.

Dünya denen sihirli kuyuya düşürme bizi…

Bizi sevdiklerinden kıl Ya Mukît,

Bizi sevdiklerinden kıl…

Âmin…


 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL