İftarın yaklaştığı ramazan konseriyle duyuruluyor

Amasya'da yıllardır süren ramazan geleneği, bu yıl da devam edecek. Belediye Bandosu, iftar öncesi kente hakim 300 metre yükseklikteki Harşena Dağı'na çıkarak Amasya yöresi şarkı ve türküleriyle konser vererek vatandaşları iftarın yaklaştığını duyuracak.

GİRİŞ 10.07.2013 11:14 GÜNCELLEME 10.07.2013 13:28 KAYNAK DHA
ÖNEMLİ KONULAR

Amasya Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Belediye Bandosu iftar öncesi konser verecek. Belediye Bando ekibi, her yıl olduğu gibi bu ramazan ayında da iftar öncesi enstrümanları alıp Harşena Dağı'nda bulunan Amasya Kalesi'ne çıkıp konser vermeye hazırlanıyor.

İftardan 1 saat önce başlayan konser, Amasyalılar kadar kente gelen yerli ve yabancı konuklar tarafından da ilgi görüyor. Kent halkı da konserin başlamasıyla birlikte iftarın yaklaştığını anlayıp hazırlıklarını yapıyor. Bando Şefi Osman Kiraz, 14 kişiden oluşan ekip olarak iftar öncesi konser geleneğini sürdürdüklerini belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan geleneğimizi sürdürüyoruz. Amasya'nın yöresel şarkılarının yanı sıra vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda şarkı ve türkülerimizi çalıyoruz" dedi.

Amasya Belediye Başkanı AK Parti'li Cafer Özdemir, yıllardır süren bu geleneğin Amasya ile özdeşleştiğini belirtti. Özdemir, "Geçmişe göre büyüyen ve gelişen kentimizin artık her noktasına buradan atılan topun veya verilen konserin ulaşması artık çok zor. Ama halkımkız bu gelenege alıştı. Duymasa dahi bunu hissettiğine inanıyoruz. Biz bu geleneğimzi önümüzdeki yıllarda sürdürmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

'1K, 2Y' TOPU

Belediye Başkanı Cafer Özdemir, kentte iftarda tek, sahurda ise 3 top atışı yaptıklarını belirterek '1K, 2Y' dedikleri top atışıyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Amasya Kalesi'nden ateşlenen top atışıyla halkımız orucunu bozuyor. İftar vaktinde tek, sahur vaktinde ise 3 pare top atışı yapılıyor. Sahurda belli aralıklarla atılan ilk top atışı 'kalk', ikincisi 'ye', üçüncüsü ise 'yat' anlamına geliyor. Amasyalılar buna '1K, 2Y' diyor. Yıllardır sürdürülen bu gelenekte kente farklı bir kimlik kazandırıyor."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL