"Bozok Bereket Kervanı" yola çıktı

Yozgat Valiliği ve Belediyesinin hazırladığı, ramazan ayı boyunca il merkezinde ve ilçelerde kamu ve sivil kurumların yöneticileri ile vatandaşlar iftar sofrasında buluşturacak "Bozok Bereket Kervanı" Şefaatli ilçesine hareket etti.

GİRİŞ 15.07.2013 15:17 GÜNCELLEME 15.07.2013 17:47 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Yozgat merkez ve ilçeleri ile belde ve köylerdeki vatandaşlarla rahmet ve bereket ayı ramazanı birlikte yaşamak, gönül sofrasında bir araya gelmek için Bozok Bereket Kervanı'nı hayata geçirdiklerini söyledi.

Kervanı, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde olduğu gibi meydandan uğurladıklarını ifade eden Yazıcı, "Bu kervanda daire müdürlerimiz ve yöneticilerimiz yer alacak. Gittiğimiz ilçelerde esnafı gezip, vatandaşımızın derdini dinleyip, sohbet edeceğiz. Akşam da ilçelerimizde bin 500 - 2 bin kişilik sofralarda birlikte iftar yapacağız. Bundaki amacımız bu mübarek ramazan ayında vatandaşlarımızla gönül köprüsü kurmak" dedi.

Kervanın konakladığı ilçelerde zengin fakir ayrımı yapmadan herkesle aynı sofrada iftar açmak istediklerini vurgulayan Yazıcı, "İnşallah bugün Şefaatli ile bu güzel yolculuğa başlıyoruz. Ramazanın sonuna kadar il merkezi ve ilçelerimizin tamamında bu etkinliği düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımızla dualarımızı beraber yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer de ramazan ayının tüm İslam alemine bereket getirmesini temenni ederek, "Biz istiyoruz ki geçmişte olduğu gibi bugünde Bozok diyarı Yozgat ilçelerine ağabeylik etsin, kardeşlik etsin onların ellerinden tutsun. Yozgat'ta yakılan meşale tümilçelerimize dağılsın istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Yusuf Başer iseBozok Bereket Kervanı Projesi'nin her kelimesinin büyük anlamlar taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Projemizin adında bereket var. Projemizin adında yola koyulmak, bolluk anlamına gelen kervan var. Bugün Yozgatımızda develerle kervanımızı yola çıkaracağız. Bozok diyarında bu proje ile Türkiye bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz. Günlükbin 500 ile 2 bin kişiye de yemek ikramında bulunuyoruz. Kervanımızın esas amacı yemekdeğil, birlik beraberlik dostluk ve gönül sofrasında insanlarımız birleştirmek kaynaştırmak."

Başer, Yozgat'ın ilçelerine gidecek kamu kurumlarının yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin Bozok Bereket Kervanı"nın sembolü olan 2 deve ile gezerek vatandaşları"soframızda buluşalım" diye etkinliğe davet edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından yapılan duaların ardından bir tır ve 6 araç ile 2 deveden oluşan "Bozok Bereket Kervanı" Şefaatli ilçesine uğurlandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL