Ünlü sanatçılar Türk Kızılayı iftarında buluştu

Türk Kızılayı, Kosova Prizren Down Sendromlular Derneği Binası’nın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir iftar ve yardım yemeği düzenledi.

Ünlü sanatçılar Türk Kızılayı iftarında buluştu
GİRİŞ 23.06.2016 11:35 GÜNCELLEME 23.06.2016 11:35

Türk Kızılayı, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Engelsiz Yaşam Vakfı İşbirliği'nde, PTT'nin katkılarıyla, üniversitelerde açmaya başladığı UNİBUTİK'lerin lansmanı ve Kosova Prizren Down Sendromlular Derneği Binası’nın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir iftar ve yardım yemeği düzenledi.

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsü Otağı Hümayun’da gerçekleşen iftar yemeğinde davetliler, PTT’nin kurduğu ve içerisinde Osmanlı’dan cumhuriyet dönemine pulların sergilendiği çadırın içerisinden geçerek, iftar alanına ulaştı. İBB Engelliler Müdürlüğü'ne bağlı grubun ilahi konseriyle başlayan etkinliğin sunuculuğunu, oyuncu Vatan Şaşmaz yaptı. İftara, ünlü sanatçılar Coşkun Sabah ve aslen Kosovalı olan ünlü sanatçı Suzan Kardeş de katıldı.

Kızılay Merter Şube Başkanı Erhan Tan ise UNİBUTİK’lerin üniversite butikleri olduğunu, bunların üniversitede ihtiyaç sahibi olan gençlere yardım maksadıyla kurulduğunu söyledi. Bugün sayıları 15'i bulan ve gelecek yıl altı üniversitede daha faaliyete geçecek olan UNİBUTİK’lerin soyunma kabinlerinden müzik sistemine kadar AVM’lerdeki normal mağazalarla aynı konseptte olduğunu ifade eden Tan, şunları kaydetti: "Bu mağazalara gençlerimiz geliyor, bir sezonun başında, kışın okul açıldığı zaman, bir de yazın tatile giderlerken, iki defa baştan aşağı giydiriyoruz. Hiçbir ücret ödemiyorlar. Burada gönüllü arkadaşlarımız da birer satış temsilcisi gibi öğrencilerimize yardımcı oluyor. Tam bir butik. Çıkışta da hiçbir şey yapmadan, hiçbir şey ödemeden alışveriş poşetlerini alıp gidiyorlar."

Atatürk’ün ilk Kızılay çadır ziyaretinin fotoğrafı ve özel koleksiyon Kızılay madalyası açık artırmayla satıldı

Etkinlik, iftarın ardından Down Sendromlu Çocuklar Ritim grubunun gösterisi ve Coşkun Sabah’ın seslendirdiği şarkılarla sona erdi. Ünlü müzayedeci Uğur Batur ise açık artırma düzenledi. Açık artırmada Atatürk’ün ilk Kızılay çadırı ziyareti fotoğrafı 2 bin 500 liraya satılırken özel koleksiyon Kızılay madalyası ise 3 bin liraya satıldı. Kosova Prizren Down Sendromlular Derneği’ne de yardım toplandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL