40 gün namaz kıldılar

Tekirdağ, atık getirene altın hediye, altın, atık toplama merke

40 gün namaz kıldılar
GİRİŞ 19.06.2017 09:43 GÜNCELLEME 19.06.2017 09:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Fatih'deki Yavuz Sultan Selim Camii’nde örnek bir projeye imza atıldı. 'Diriliş Sabah Namazıyla Başlayacak' sloganıyla başlatılan proje kapsamında 40 gün aralıksız sabah namazını camide kılan çocuklara bisiklet hediye sözü verilmişti. İBB’nin de destek verdiği projede sözünü tutan çocuklar söz verilen bisikletlerine dün törenle kavuştu.

420 ÇOCUK ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yavuz Sultan Selim Camii’nde düzenlenen törene Başbakan Başdanışmanı Ömer Faruk Korkmaz, AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, çeşitli STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dün sabah namazıyla 40. gününü dolduran çocuklar namazın ardından bisikletlerine kavuştu. Bir gün dahi sabah namazını aksatmadan camiye devam eden 420 çocuk hediye plaket ve bisiklet almanın heyecanını yaşadı.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Türkiye çapında örnek bir projeye imza attıklarını belirten Yavuz Sultan Selim Camii İmam Hatibi Abdullah Kılıç, "Çocukları camiye alıştırmak, cemaat ile bağlarını güçlendirmek ve namaza alıştırmak için ne yapabiliriz diye düşünürken böyle bir proje başlatalım fikri doğdu. Ardından duyurusunu yaptık. Büyük ilgi gördü. Çocuklarımızın camiye gelmesi onlardan çok bizleri, cemaati sevindirdi. Zamanla hevesleri geçer, bırakırlar diye düşünenlerin aksine hiç aksatmadan camiye geldiler. 40 gün aralıksız sabah namazına katılan evlatlarımız dün sabah namazından sonra plaketlerini ve bisikletlerini aldılar. Türkiye’nin dört bir yanından biz de bisiklet gönderelim diyenler oldu. Farklı camilerde benzer uygulamanın başlatıldığını duyduk. Eğer evlatlarımızın kalbine camiyi, aklına namazı nakşedebilmişsek ne mutlu bize. İnanıyorum ve dua ediyorum ki ölünceye kadar hiç namazını aksatmayan örnek müminlerden olacaklar. İşte bizim için asıl hediye de bu olacak inşallah" dedi.

ÇOCUK İYİYE TEŞVİK EDİLMELİ

Yeni projeler başlatacaklarını müjdeleyen Kılıç, "Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde de benzer proje başlatmayı planlıyoruz. Çocukların akşam namazını camide kılıp, yatsı namazına kadar camide derslerine çalıştıktan sonra namazın ardından eve gitmeleri gibi. Belirlenen süre kadar devam edenlere yine ödüllerimiz olacak. Bazıları çocuklara ödül ile ibadete teşvik edilmesi yanlış diyor. Günümüzde pedagoglar dahi çocukları iyiye, güzele yönlendirmek için ödülle teşvik edilebileceğini vurgulamaktadır" diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • Ahmet yilmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    42. Gün kaç çocuk cami ye geldiyse o kadar başarılı oldu demektir...
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen her gun sabah namazini camide mi kiliyorsun ahmed
    Cevapla
  • Ertan 6 yıl önce Şikayet Et
    Alışması için güzel bi uygulama kardeş.Neden hep kötü düşünüyonki
    Cevapla