İftarda tava ciğer keyfi
Ramazan ayında Edirne'ye gelen yerli turistler, iftarda tava ciğer yemeği tercih ediyorlar.
Ramazan ayında Edirne'ye camileri gezmek için gelen misafirler iftarlarını ciğerle açıyorlar.
Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Edirne ciğerinin dünyada yöresel yiyecek arasında en çok tanınan yöresel yiyecek olduğunu ifade etti.
Ciğer türküsü ve festivalinin yapıldığını ifade eden Dinar, "Belki de Türkiye'de bu kadar şanslı yöresel yiyecek yok ve uzun bir oruç döneminden sonra, günler hem sıcak geçiyor, hem de uzun geçiyor. İnsanlar kendilerini ciğerlerle ödüllendirmek istiyorlar. İnsanlar burada ciğerini yiyorlar, namazını Selimiye'de kılıyorlar. Tarihle yiyecek yan yana geldi, bundan da çok memnunuz. Menülerin yüzde doksanında ciğer var" dedi.
"KEHRİBAR GİBİ SARI, KELEBEK KADAR HAFİF"
Dinar, Edirne ciğerini tarif ederken, kehribar gibi sarı, kelebek kadar hafif olarak nitelendirirken yapılışını şöyle anlattı:
"Karaciğerde çok kan vardır, kanını alıyoruz. Bol sudan geçirdikten sonra hafifçe tuzluyoruz. Tekrar dinlenmeye bırakıyoruz. Sonrada 120 derece tavada pişiriyoruz. Kehribar gibi sarı, kelebek kadar hafif ciğerle kendinizi ödüllendiriyorsunuz".
Tekirdağ'dan Edirne'ye gelen Ramazan Turan, her yıl Ramazanda mutlaka Edirne'ye gelerek çok sevdikleri tava ciğer yediklerini söyledi.
Tur rehberi Serpil Kaya da, Edirne'ye gelen misafirlerin tava ciğerini tercih ettiklerini belirtti.