Moskova'da ramazan çadırı açıldı

Rusya'nın başkenti Moskova'da iftar çadırı açıldı. Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, çadırın toplumdaki farklı din ve milletler arasında barış ve hoşgörünün tesis edilmesine yardımcı olacağını söyledi.

GİRİŞ 31.07.2013 16:36 GÜNCELLEME 31.07.2013 17:01 KAYNAK AA

Moskova'nın merkezi parklarından Zafer Parkı'nda kurulan ramazan çadırının açılışına, Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, konsey üyeleri, Moskova Belediyesi yetkilileri, bilim, kültür, yabancı misyon ve dini cemaatlarin temsilcilerinin yanısıra çok sayıda basın mensubu katıldı.

Moskova iftar çadırının açılışında basın mensuplarına açıklama yapan Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Gaynutdin, bu yıl 8.'si kurulan iftar çadırıyla farklı din ve milletlere mensup insanların yaşadığı Rusya'da İslam kültürünü ve geleneklerini farklı yönleriyle tanıtacaklarını belirtti. Gaynutdin, "Çadırımız insanların birbirlerini anlamasına ve kaynaşmasına yardımcı olacaktır. Çadır toplumumuzdaki farklı din ve milletlerin arasında barış ve hoşgörünün tahsisine yardımcı olacaktır. Ramazan ruhunu Moskova'nın merkezinde yaşayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Rusya Kilise Dayanışma Derneği Direktörü Dmitriy Papumov, AA'ya yaptığı açıklamada, Rusya'da yerel halk ile Müslümanlar arasında her zaman dostane ilişkiler kurulduğuna dikkati çekerek, "Bu tür çok milletli ve farklı dinlere mensup kimselerin katıldığı etkinlikleri yakından takip ediyorum. Rus halkıyla, Rusya'da yaşayan Müslüman halklar her zaman birlikte dostane bir şekilde yaşadılar. Bu gibi faaliyetler farklı milletlerin birbiriyle kaynaşmasını hızlandıracaktır. Burada bulunmaktan memnunum" diye konuştu.

Açılışa katılan İstanbul İl Müftülüğü Ramazan İrşat Ekibi'nden İstanbul Fatih Yavuz Sultan Selim Camii Müezzini Murat Özoğlu ise Moskova'daki etkinliğe katkıda bulunmak ve ramazanın güzelliğini buradaki toplulukla yaşamak için geldiklerini söyledi.

Rusya ve Tataristan halk sanatçısı Renat İbragimov'un şarkı, İstanbul İl Müftülüğü Ramazan İrşat Ekibi temsilcilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulunup ilahi dinletisi sunduğu gecede, ramazan ayının faziletlerini anlatan kısa bir sinevizyon gösterisi izlendi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL