Diyanet İşleri Başkanından Osmanlı usulü teravih

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Ulu Cami’de Osmanlı padişahları gibi teravih namazı kıldırdı.

GİRİŞ 05.07.2014 13:32 GÜNCELLEME 05.07.2014 17:18 KAYNAK İHA
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Görmez, ziyaret ve açılış için geldiği Bursa'da, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ile birlikte iftarın ardından cuma namazını da kıldırdığı tarihi Ulu Camii'ye geçti.

Cami girişinde vatandaşlarla sohbet eden Görmez, İl Müftüsü Mehmet Emin Ay'ın yatsı namazını kıldırmasının ardından mihraba geçti.

ENDERUN USÜLÜ NAMAZ

Enderun usulü kılınan teravihte imam ve müezzin her 4 rekatta bir makam değiştirdi. Benzer şekilde teravih namazını Osmanlı padişahlarının kıldığı ifade edildi. Görmez de her dört rekatı farklı makamlarda kıldırarak teravih namazını tamamladı.

YORUMLAR 4
  • Ercan Başaran 9 yıl önce Şikayet Et
    Orada olmak isterdik.... Ne kadar güzel... Mehmet Görmez Bey hakikaten Allah için sevdiğimiz, o makamın hakkını veren, münever reisimiz...
    Cevapla
  • Selim Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir gelenek. Bu sayede camiye sonradan gelen ve imama sonradan uyan kişi imamın kaçıncı rekatı kıldığını da biliyordu.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    EIindeyse zamana, dur, geçme diye dayat.! Bir sigara içmekten daha kısa bu hayat. Necip Fazıl Kısakürek . Benimki benim,seninki de senin! Bu şeriattır.. ‘Seninki senin,benimki de senin! .. Bu tarikattır. Ne benimki benim ne de seninki senin..herşey AIIah’ın! Buda hakikattır!! Necip Fazıl Kısakürek
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 9 yıl önce Şikayet Et
    MAAŞALLAH. Ne kadar isterdim orada olmayı. Görmez hocam bugüne kadr gördüğüm o makama en çok yakışan diyanet reisidir.
    Cevapla