Ramazanın en ilginç oruç kazası: Sakın açmayın!

Akşam ezanını 8 dakika erken okumaya başlayan görevliyi camiye giren köylü durdurdu.

GİRİŞ 08.07.2014 12:21 GÜNCELLEME 08.07.2014 14:46 KAYNAK İHA
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Bu Ramazan’ın en ilginç ezan kazası Rize’nin Ardeşen ilçesinde yaşandı. İlçeye bağlı Hoşdere Köyü Camisi’nde cami görevlisi iftar ve akşam ezanını 8 dakika önce okumaya başladı. Görevlinin ezanı erken okuduğunu fark eden köy sakinleri camiye girerek hocayı uyardı. 

TÜM YAŞANANLAR CEP TELEFONU KAMERASINDA

Davut Yılmaz isimli vatandaş, ezanın erkenden okunduğunu fark eder fark etmez cep telefonu kamerasıyla o an olup biteni saniye saniye kaydetmeye başladı. İşte tam da her şey bundan sonra başladı. Ezanı okuyan kişi, ezanı bitirir bitirmez aralarında erkek ve kadınların bulunduğu bir grup köylü camiyi gitti ve ezanı erken okudun uyarısında bulundular. Ezan okuyan görevlinin ise tepkisini, Yöredeki Lazlar'ın sıklıkla kullandığı şaşırma tepkisi olan ‘Oy Anasini’ ifadesi ile dile getirdi.

Ardından köylüler ve ezan okuyan vatandaş arasında geçen yarı Lazca, yarı Türkçe cümleler ise komik anların oluşmasına neden oldu. Çevredeki vatandaşlar cami dışından ezan okuyan vatandaşa "mikrofonu kapat" diye seslense de, dışarıdaki vatandaşları işitmedi ve köylülerle konuşmaya devam etti. Bu sırada bir kişi mikrofonu alıp köylülere, “sakın orucu bozmayın ha” diyerek anons yaptı.

Bazı köylüler ezan sesini duyar duymaz orucunu açarken, bazı köylüler ise saati dikkate alıp orucunu açmadı.

YORUMLAR 5
  • Mlym 59 9 yıl önce Şikayet Et
    Abdulkadir Sarı. Espri yaptığını zannetmiş ama iyice saçmalamış.
    Cevapla
  • abdulkadir sarı 9 yıl önce Şikayet Et
    iftar saati. İmam ne yapsın ezanı bir an evvel okuyup iftar saati gelmeden eve yetişmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • na_mutenahi sahtyan 9 yıl önce Şikayet Et
    anlamıyorum. hepimizin bildiği gibi eşyalar akıllandıkca insanlar onlar karşısında akılsız kalmaya başladı ve o teknolojiyi bile kullanamaz hale geldiler bunun için insan oğlu artık hayatı boş vermiş akıllı telefonlar ne derse onu yapıyor bunun içinde artık düşünmüyor aklını zorlamıyor düşünce gücünü unutmuşlar çoktan
    Cevapla
  • demir ersoy 9 yıl önce Şikayet Et
    Hocalardaki dikkatsizlik . İstisnalar olabilir fakat coğu ibadette ciddyetsizlikten kaynaklanyor hercamide birdeyil 2 -3 tane saat var enaz insan dikkat etmezmi tamamen samimiyetsizlikten hergün aynı şey neyniş kaza eskiden camilerde oruç açılırdı cemaat olurdu akşam namazındada şimdi bırakmışız bir müezzine yada imama oda hemen okuyim kaçim eve derdinde hiçolmazsa evi camiye yakın olan lar iftarı camide açsınlar.
    Cevapla
  • Abdullah IŞIK 9 yıl önce Şikayet Et
    nasıl oluyor. herkesin elinden düşmeyen kocaman akıllı telefonu, her yerde saat, her yerde imsakiye... nasıl oluyor da bu kadar millet orucunu erken açıyor, ben anlamıyorum...
    Cevapla