Malatya'da Razam etkinlikleri devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafında gerçekleştirilen Malatya'da Ramazan Geceleri ve Ramazan Çarşısı etkinlikleri devam ediyor

Malatya'da Razam etkinlikleri devam ediyor
GİRİŞ 14.06.2016 18:27 GÜNCELLEME 14.06.2016 18:27
ÖNEMLİ KONULAR

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanı fuar alanında gerçekleşen Malatya Ramazan Çarşısı Malatyalıların ilgi odağı oldu. Kubbe çadırlarla kurulan Malatya’da Ramazan Çarşısı’nda hem eski ramazanlar yad ediliyor. Hem de dini yayınlar satışa sunuldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın; "6 bin metrekare açık alanda kurulan kubbe çadırlarda Geleneksel Ramazan etkinliklerini Malatyalı hemşerilerimize yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Sabri Akın: “Ramazan ayının manevi iklimine uygun programlar gerçekleştiriyoruz”

Akın, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen değişik lezzetler Ramazan Çarşımızda sergilenip satışa sunuluyor. Geleneksel tatların ve iftariyelik - sahurluk ürünlerin yer aldığı çarşıda, peynir, zeytin, zeytinyağı, sucuk, pişmaniye, helva, lokum, kuru kahve, tatlı, Tarihi Osmanlı Macunu, hediyelik eşya v.s ürünler satılıyor. Ayrıca etkinlik alanına aileleri ile birlikte gelen çocuklarımız için kurulan bölümde çocukların güzel bir Ramazan geçirmelerini amaçladıklarını ifade etti.

Ramazan Etkinlikleri Kadir Gecesi 01 Temmuz’a kadar devam edecek

Malatya'da Ramazan Geceleri hakkında bilgi veren Akın, Ramazan ayının manevi iklimine uygun programlar gerçekleştiriyoruz. Birbirinden değerli birçok ilahi ve ezgi sanatçımız Sedat Uçan, Yusuf Can, Umut Mürare, Celalleddin Ada, Selami Güneş, Esat Aydoğan ve sivil toplum kuruluşlarımız teravih sonrası sahne alarak, konuğumuz oluyorlar.

Akın, son olarak Hacivat Karagöz, meddah ve kukla sanatı gösterileri ile vatandaşlarımıza eşsiz ramazan akşamları yaşatmayı arzulamaktayız. Ramazan ayı içerisinde ayrı bir öneme sahip olan kadir gecesi için özel bir program hazırlandı bu gecenin manevi ruhuna uygun ‘Kuran ziyafeti konsepti ile dünyanın birkaç ülkesinden katılacak değerli hafızlarımız Kuran ziyafeti sunacak, grup dergâh ise eşsiz bir ilahi konseri ve dua gerçekleştirecektir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL