Esenler'de herkese iftar var

Esenler Belediyesi'nin bu Ramazan'da başlattığı "Askıda İftar" projesi, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürüyor.

Esenler'de herkese iftar var
GİRİŞ 17.06.2016 15:23 GÜNCELLEME 17.06.2016 15:23
ÖNEMLİ KONULAR

İlçe genelindeki 12 cami ile birlikte yürütülen projeye hayırseverler de destek veriyor.

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Ramazan ayında uygulamada olan Eve Teslim İftar, Alo İftar ve Alo Sahur projelerine bir yenisini daha ekledi. Esenler Belediyesi, hayata geçirilen Askıda İftar projesini ile ihtiyaç sahibi ailelerin yüreğine bir kez daha dokundu. 

İFTAR YAPMAYAN AİLE KALMAYACAK

Esenler Belediyesi'nin ilçe genelinde belirlenen  12 cami ile birlikte yürüttüğü proje ile her camiye günlük olarak iftar kumanyaları bırakılıyor. Kumanyalar, cami görevlileri tarafından ihtiyaç sahibi ailelere teslim ediliyor. Askıda İftar projesi ile Esenler'de, evinde sıcak yemeği olmayan, iftar yapamayan tek bir aile dahi kalmaması amaçlanıyor. 

RAMAZAN'IN BEREKETİNİ PAYLAŞACAĞIZ 

Esenler'de yolda ve darda kalan herkese ulaşmak için bu Ramazan'da yeni projeleri hayata geçirdiklerin belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu,"Esenler'de herkes için iftar var. Askıda İftar projesi bu yıl başlattığımız bir uygulama. Ramazan boyunca her akşam 12 camimizde belediyemiz ve hayırseverlerin karşılayacağı kumanyalar ile o mahallede gözümüzden kaçmış ihtiyaç sahipleri varsa onlar iftarlarını yapacak. İnanıyorum ki; bu projeye halkımız da destek verecek. Böylelikle tüm ilçe olarak Ramazan'ın bereketini tam anlamıyla paylaşacağız" dedi.

 

HAYIRSEVERLER DE DESTEK VERİYOR

Cami girişlerinde yer alan Askıda İftar cihazlarına günlük iftar sayısı girilerek ihtiyaç sahibi ailelerin camide bulunan iftar adetini takip etmeleri sağlanıyor. Projeye hayırsever vatandaşlar da destek veriyor. İmkanları ölçüsünde bağışta bulunan hayırseverler, 15 TL. karşılığında bir ihtiyaç sahibinin bir iftar yemeğini karşılıyor.

Edim Market, Askıda Ekmek, Kimsesizlerin Kimi, Yalnız Değilsiniz projeleriyle de her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya çalışan Esenler Belediyesi, Ramazan ayında da Eve Teslim İftar, Alo İftar, Alo Sahur ve Askıda İftar projeleri ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Askıda İftar Projesi'nde Yer Alan Camilerimiz:

Ashabı Kiram Camii
Atışalanı Mimar Sinan Camii
Çifte Havuzlar Camii
Esenler Merkez Camii                                                  
Esenler Sondurak Camii
Fatih Camii
Fatma Hatun Camii
Hacı Ahmet Akar Camii
Kemal Paşa Camii
Namık Kemal Camii
Said Bin Ebi Vakkas Camii
Üç Başaran İsmet Hatun Camii

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL