Kayısı Bahçesi’nde İftar keyfi

Bağcılar’da Nostalji Bahçeleri Ramazan ayında bereket sofralarına ev sahipliği yapıyor.

Kayısı Bahçesi’nde İftar keyfi
GİRİŞ 22.06.2016 12:49 GÜNCELLEME 22.06.2016 12:49
ÖNEMLİ KONULAR

İlçe sakinleri, Ramazan ayında buluştukları Kayısı Bahçesi’nde dalından kopardıkları kayısı ile oruçlarını açarlarken, birlikte iftar yapmanın ayrıcalığını yaşadılar. 

Ramazan ayında her gün farklı bir mahallede düzenlenen iftar programı bu kez Kayısı Bahçesi’nde düzenlendi. Bağcılarlılar, 78 kayısı ağacının süslediği Kayısı Bahçesi’nde kurulan sofrada bir araya geldi. 

İftar programında bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, her gün bir mahallede kurdukları iftar sofralarında beş bini aşkın hemşehrisiyle bir araya geldiklerini kaydetti. İlçeye ayrı bir güzellik ve değer katan Nostalji Bahçeleri’nde de piknik yaptıklarını hatırlatan Çağırıcı, kurdukları iftar sofrasında da aynı apartmanda veya sokakta yaşamalarına rağmen birbirlerini tanımayan hemşehrilerini buluşturduklarını söyledi. 

“HEMŞEHRİLERİM İLE MEYVE AĞAÇLARINI KORUYORUZ”

İftar programının düzenlendiği Kayısı Bahçesi’nde meyvelerin hemşehrileri tarafından korunduğunu da hatırlatan Çağırıcı, “Ağaçlarımızı hep birlikte koruyoruz. Böylece çocuklarımıza da sorumluluk bilinci aşılıyoruz. Bahçelerimizde piknik yapıyoruz, iftar sofraları kuruyoruz.” şeklinde konuştu. Çağırıcı, bu Ramazan ayına da savaş ve iç karışıklıklarla giren İslam coğrafyasında huzur ve güvenin yeniden tesis edilmesi için hemşehrileriyle birlikte iftar sofrasında ‘dua’ yaptıklarını da sözlerine ekledi. 

İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise güzide bir mekanda düzenlenen iftar programında kardeşlik ve komşuluk ilişkilerinin filizlendiğine dikkat çekti. Ramazan kelime anlamı olarak ‘yakmak’ anlamına geldiğini de vurgulayan Öztürk, “Bu mübarek günlerde hatalarımız ve günahlarımızı yakıyoruz. İnşallah hep birlikte bayrama da huzur ve mutluluk içerisinde varırız.” diye konuştu. 

“MEYVE BAHÇEMİZDE NOSTALJİYİ YAŞIYORUZ”

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği iftar programına yoğun ilgi gösteren Bağcılarlılar, akrabaları ve komşularıyla güzel bir ortamda buluştuklarını belirttiler. Ramazan ayının barış ve kardeşlik duygularının güçlendiği bir ay olduğuna dikkat çeken ilçe sakinleri, duygularını şöyle dile getirdiler: 

“Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizim anlamlı ve farklı ortamlarda buluşmamıza vesile oluyor. Bereket Sofrası’nda çocuklarımızla birlikte yerimizi alıyoruz. Hep birlikte ağız tadıyla iftarımızı yapıyoruz, sohbet ediyoruz, hasret gideriyoruz. Birbirinden güzel ağaçların süslediği bahçemizde iftar yapmak da insana ayrı bir duygu yaşatıyor. “

“İFTARİYELİK KAYISI”

Ezan sesinin duyulmasıyla Bağcılarlılar meyve ağaçlarından kopardıkları kayısılarla oruçlarını açarlarken, ikram edilen sıcak yemek ile karınlarını doyurdular.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL