Binlerce Ordulu aynı sofrada buluştu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın, göreve geldiği günden bu yana başlattığı 'Birlik' çağrısı meyvelerini vermeye başladı.

Binlerce Ordulu aynı sofrada buluştu
GİRİŞ 11.06.2017 14:13 GÜNCELLEME 11.06.2017 14:13
ÖNEMLİ KONULAR

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'da düzenlediği İftar programında birlik ve beraberlik rüzgârı esti. İstanbul'da faaliyet gösteren 340 derneğin katılımıyla gerçekleşen İftar programında binlerce Ordulu "Gönlümüz bir, soframız bir" diyerek aynı sofrada iftar açtı.

Başkan Yılmaz yine bir ilki gerçekleştirerek, İstanbul'da faaliyetlerini sürdüren 340 Ordulu derneğin üyelerini bir araya getirdi ve tüm Ordu'ya birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Başkan Yılmaz, "Ordu artık, eski Ordu değil. Her geçen gün büyüyor gelişiyor ve geleceğe umutla bakıyor. İstiyoruz ki hep birlikte memleketimize sahip çıkalım. Bugün burada gösterdiğimiz birlikteliğimiz, Ordumuza büyük katkı sağlayacak" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen İftar Programı'na Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, AK Parti 24. Dönem Yalova Milletvekili Temel Coşkun İstanbul'da faaliyet gösteren 340 Ordulu derneğin üyeleri sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

ORDU BÜYÜYOR VE GELİŞİYOR

Davetlileri tek tek selamladıktan sonra, bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "İstanbul'un 15 milyona yakın nüfusunun yaklaşık 520 bini Ordulu kardeşlerimizden oluşuyor. Bugün, sıladan gurbete gönül köprüleri kurmak için, "Gönlümüz bir, soframız bir" diyerek, İstanbul'daki kardeşlerimizle aynı sofrada buluştuk. Ordu artık, eski Ordu değil. Her geçen gün büyüyor gelişiyor ve geleceğe umutla bakıyor. İstiyoruz ki hep birlikte memleketimize sahip çıkalım. 30 Mart seçimlerinden önce, "Ordu'yu marka kent yapacağız" demiştik. Çok şükür büyük yol aldık. Önceliğimizi yol ve su olarak belirlemiş ve il genelinde büyük bir çalışma başlatmıştık. Bu yılla birlikte 319 milyon lira su yatırımı yapıyoruz. Dile kolay sadece 2 bin km içme suyu hattı yaptık" diye konuştu.

3 YILDA ULAŞIMA DEV YATIRIM

Ulaşımda Ordu'ya büyük hizmetler yaptıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Türkiye'de yol ağı en büyük üçüncü büyükşehir belediyesiyiz. Biz 2014 yılında göreve başladığımızda bir hedef koyduk ve dedik ki; '2017 yılının sonunda Ordu'nun bütün grup yollarını sıcak asfaltla kavuşturacağız. Mahallerin ana arterlerini asfalt yapacağız' dedik. Hedefimize yüzde 70 oranında ulaştık. İnşallah sene sonunda bu oran yüzde 90 olacak. Ordu Büyükşehir olmadan önce İl Özel İdaresi Ordu'nun bütün yollarına 18 milyon lira ayırırken, biz Büyükşehir olduktan sonra 3 yıllık süre içerisinde Ordu'nun yollarına tam 400 milyon lira yatırım yaptık" şeklinde konuştu.

EL BİRLİĞİYLE İLİMİZİ KALKINDIRACAĞIZ

Ordu'da ve gurbette yaşayan Ordulularla birlik ve beraberliği sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Ordu eskiden hep İstanbul'dan bir adım beklerdi. Birileri şu Ordu'ya el atsın Ordu'nun birliği beraberliği sağlansın denirdi. Çok şükür, birebir yaptığımız çalışmalarla Türkiye'nin neresinde bir Ordulu kardeşimiz varsa, el birliği için çalışmalar yaptık ve meyvelerini almaya başladık. Bugün burada 340 derneğimizin bir arada olması ise bunun en büyük kanıtıdır. İstanbul kutlu peygamberimize müjde olmuş, Mekke ve Medine'nin kardeşi Anadolu'dan gelen herkese kucak açan yüce bir şehir. İstanbul'un 15 milyona yakın nüfusunun yaklaşık 520 bini Ordulu kardeşlerimizden oluşuyor. Yani İstanbul'da en yüksek nüfusu olan 3. İliz." dedi.

ORDU'YU BİR DE 2018'DEN SONRA GÖRÜN

Başkan Yılmaz, Karadeniz'in doğa harikası Ordu'da, turizmin her geçen gün geliştiğini belirterek, " İlimize büyükşehirden önce yılda 300 bin turist geliyordu. Şimdi bu rakam 1 milyona yaklaştı. Biz turizm şirketlerine de söyledik İlimizde yoğun bir altyapı çalışması var. Siz bir de bu ili 2018'den sonra görün. Ordu'da şu anda beş tane beş yıldızlı otel var. Türkiye'de ki doluluk oranı en fazla olan il de bizim ilimiz. İnşallah yapacağımız çalışmalarla Ordu'yu Karadeniz'de turizmin merkezi yapacağız. Bu akşam bizlerle aynı sofrayı paylaşan tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum" diye sözlerini tamamladı.

İFTAR PROGRAMINA BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ'TA KATILDI

Orduluların ramazanını tebrik ederek konuşmasına başlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, Ramazanın, tevhidin de bütün unsurlarıyla yaşanan bir ay olduğunu anımsattı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamasında, "Tevhid, sadece Allah'ın varlığına, birliğine inanmak değil, onun ötesinde Allah'ın kainatı bir birlik içerisinde, bir tevhid anlayışı içerisinde yarattığını da bir kere daha idrak etmektir. Tevhid, yaratılışta birliği görmektir. Tevhid, Müslüman toplulukların birliğini, dirliğini görmektir. Müslümanların bu anlamda kendi aralarındaki sıkıntıları, problemleri bir tarafa bırakarak daha fazla bütünleşme, daha fazla birleşmesi demektir." diye konuştu.

İSLAM DÜNYASI BÜYÜK ACILAR, ISTIRAPLAR, BÜYÜK SIKINTILAR ÇEKİYOR

İslam dünyası adına bir muhasebe de yapmak gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, Endonezya'dan Fas'a kadar olan coğrafyada, yaklaşık 1 milyar 700 milyon Müslüman'ın yaşadığına dikkati çekti.

Müslümanların, her bakımdan dünyanın en zengin bölgesinde yaşadığını ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi: "Maalesef İslam dünyası bu imkanlarına rağmen büyük acılar, ıstıraplar, büyük sıkıntılar çekiyor. İslam dünyası bir taraftan iç savaşlarla, bir taraftan terörle, bir taraftan göçle, bir taraftan dışarıdan gelen işgallerle baştan sona büyük problemler yaşıyor. Aynı İslam dünyası eğitimden yoksunluk gibi sağlık hizmetlerinden yoksunluk gibi açlık ve kıtlık gibi devasa sosyal problemlerle uğraşıyor. Bütün bunlar yetmezmiş gibi başta Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada ayrılıklar giderek daha fazla artırılmaya çalışılıyor. 90'lı yıllarından başından itibaren, mezhep meşrep çatışmaları bir tarafa, etnik çatışmalar bir tarafa Müslüman dünyası daha fazla bütünleşmek yerine daha fazla ayrılıklar, daha fazla mücadeleler, daha fazla iç çatışmalarla uğraşıyor. Bunun muhasebesini de Türk insanı olarak iyi yapmak durumundayız."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL