Çocuklarınızı mutlu edecek iftariyelikler

Bu akşamki iftar menüsünde küçük şefinizle birlikte enfes lezzetler hazırlayın.

Çocuklarınızı mutlu edecek iftariyelikler
GİRİŞ 17.06.2017 13:01 GÜNCELLEME 17.06.2017 13:01

Ramazan'da sizinle birlikte oruç tutmaya çalışan, siz yemeye başlamadan sofraya oturmayan küçük çocuklarınızı lezzetli iftariyeliklerle ödüllendirin. Hatta bununla kalmayıp, mutfakta size eşlik etmelerine izin verin. Sizin için çocuklarınızı fazla yormadan, onlarla birlikte yapabileceğiniz kolay iftariyelik tarifleri önerilerimiz var.

Bu akşamki iftar menüsünü maceraya çevirin

Özelikle onların da evde olduğu günlerde, hafta sonu olabilir; mutfakta size yardım etmelerine izin verin. Özellikle iştahsız çocuklarınız varsa, bu çok etkili olacaktır. Kendi emeklerinin olduğu lezzetlerin tadına bakmak onları fazlasıyla mutlu eder.

Küçük şeften un kurabiyesi



Neredeyse bütün çocuklar kurabiye sever; hele kendi elleriyle yapıyorlarsa… Un kurabiyesinin yapımı oldukça kolay; tüm malzemeleri karıştırıp yoğurmaya başlayın. Malzemeleri eklerken küçük şefinize de fırsat verin; unu siz doldurun o döksün mesela. Yoğurma işlemi onu yorabilir; siz halledin. Kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun; gerekirse un ilave edin. Hamur iyice kıvama gelince çocuğunuzun da biraz yoğurmasına izin verin.

Onun hayal gücüne bırakın


Hamura şekil vermek kısmı size ve küçük şefinizin hayal gücüne kalmış. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayabilirsiniz. Kurabiye kalıplarınız varsa, dilediğiniz şekillerde kalıplar da çıkarabilirsiniz. İsterseniz de bırakın, o küçük elleriyle nasıl şekil veriyorsa, öyle pişirin.

Son dokunuş pudra şekeri

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şekil verdiğiniz kurabiyeleri dizin ve tepsinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırına atın. Fırın kısmında çocuğunuzu uzaklaştırsanız iyi olur; tehlikeli kısımlarda size yardım etme yaşının henüz gelmediğini bilmesinde fayda var. Kurabiyeleriniz yaklaşık 20 dakika fırında kalsın; piştiğini kontrol etmek için kapağı açmayın. Kurabiyeleriniz pembeleşmeye başladıysa pişmiştir; fırından çıkarınca soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin; pudra şekerlerini de son dokunuş olarak küçük şefe bırakabilirsiniz.

Gerekli malzemeler

10 kahve fincanı un (unu eleyerek kullanmanızı tavsiye ederiz)
2 kahve fincanı pudra şekeri
Yarım paket katı yağ



Küçük şeflere çikolatalı puding

Geldik bütün çocukların, hatta büyüklerin de çok sevdiği çikolatalı lezzet tarifine. Öncelikle benmari usulü erittiğiniz çikolata ile kremayı karıştırın. Ardından kullanmak istediğiniz meyveleri hazırlamaya başlayın; muz kullanacaksanız çatal yardımı ile ezin. Çilek kullanacaksanız doğrama robotundan geçirin. Meyve tercihini küçük şeflere bırakın; tercih ettiğiniz meyve püresini, çikolata krema karışımıyla birleştirin. Elde ettiğiniz karışımı iyice çırpın ve kaplara doldurun. Renkli kaplar çocuklarınızın daha çok hoşuna gidecektir. Karışımı buzdolabına koyup 1 saat beklettikten sonra servis edin. Üzerini süslemek için aroma olarak kullandığınız meyveyi tercih edebilirsiniz.


Gerekli malzemeler

3 muz ya da 250 gr. çilek
4 yemek kaşığı krema
250 gr eritilmiş çikolata

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL