Başakşehir'de yoksulları incitmeden ramazan

Başakşehir Belediyesi, belirlediği yoksul ve ihtiyaç sahibi 5-6 bin aileye kuru gıda-erzak yardımı ve yaşlılık, hastalık, engel gibi çeşitli nedenlerle gelemeyen 250-300 aileye de sıcak yemek servisi yapıyor.

Başakşehir'de yoksulları incitmeden ramazan
GİRİŞ 21.08.2009 13:52 GÜNCELLEME 21.08.2009 13:52 KAYNAK HABER 7 - RAMAZAN
ÖNEMLİ KONULAR

Başakşehir Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca, ‘İftar Çadırı’ kurulması gibi bir organizasyonlar yerine; insanları kaynaştıran, hoşgörüyü zenginleştiren, insanın sabrını derinleştiren, tılsımlı bereketiyle paylaşımı artıran bir ay olan Ramazan Ayı’nın bu ruhuna uygun çalışmalar yapıyor.
 
Yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara –onları mümkün olduğunca incitmeden, teşhir etmeden- temel gıda yardımlarına; yaşlılık, engel gibi çeşitli nedenlerle gelemeyen muhtaç ailelere de sıcak yemek servisine devam ederken, diğer yandan, çocuklar ve yetişkinler için kültürel ve sosyal etkinlikler için alanlar oluşturdu.
 
Başakşehir Belediyesi, belirlediği yoksul ve ihtiyaç sahibi 5-6 bin aileye kuru gıda-erzak yardımı ve yaşlılık, hastalık, engel gibi çeşitli nedenlerle gelemeyen 250-300 aileye de sıcak yemek servisi yapıyor. Sıcak yemekler, iftardan birkaç saat önce doğrudan vatandaşın evine ulaştırılıyor.
 
Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Gölet Bölgesi, Başakşehir Sular Vadisi, Başakşehir I. Etap ve Şahintepe Mahallesi’nde vatandaşların iftar sonrası zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli tarihi, kültürel ve sosyal etkinlikler düzenliyor.

Bu alanlarda, çocukların eğlenebileceği, öğrenebileceği oyun grupları ve animasyon, cambaz, orta oyunu, açık hava sineması, kukla gibi çeşitli gösteriler yapılıyor.
 
Ramazan Ayı etkinlikleri, Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşlarının organize ettiği etkinliklerin de belediyemiz tarafından desteklenerek yapılacak çalışmalarla tamamlanmış olacak. 
 
Ramazan Ayı boyunca Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Başkan Yardımcıları başta olmak üzere müdürler, değişik mahallelerde ve rastgele girilecek hanelerde, bu Mübarek Ayın özüne uygun iftar ziyaretleriyle, vatandaşlarımızla birlikte olmaya çalışacaklar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL