Hafızlara kına geceli diploma töreni

Tokat'ın Zile ilçesinde hafızların diploma töreni kına gecesi şeklinde yapıldı. Hafızlık diplomasını hakedenleri vatandaşlar hediyeler verirken en belediye başkanı ise en güzel hediyenin sözünü verdi.

Hafızlara kına geceli diploma töreni
GİRİŞ 21.08.2009 14:19 GÜNCELLEME 21.08.2009 14:19 KAYNAK (CİHAN)
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Programa Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Tokat Kur'an Kursları Müdürü Yaşar Özdemir, İlçe Vaizi ve Müftü Vekili Ahmet Doğru ve Zile Kur'an Kursları Sorumlusu Hasan Ataseven ve kalabalık halk topluluğu katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda öğrencilerin hazırlamış oldukları 'hafız olmak istiyorum' adlı tiyatro oyunu ve şiir dinletileri büyük beğeni topladı. Hıfzını tamamlayan öğrencilere kına yakılarak sembolize kına gecesi yapıldı.

Belediye Başkanı Lütfi Vidinel yaptığı konuşmada, Türk insanın kınayı askere gidenlere, kurban olacak koçlara ve gelin olacak kimselere yaktığını, hafızlara da böyle bir uygulamanın yapılmasını çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Müftü vekili Ahmet Doğru ise ilçede faaliyette bulunan Merkez Kur'an Kursu'nun her yıl hafızlık eğitimindeki başarı ve öğrenci sayısını artırdığına değindi. Doğru, "Bu yıl 10 kişi hafız olmaya hak kazandılar. İnşallah gelecek yıllarda bu sayı artarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

Hıfzını tamamlayan hafızlara esnaflar ve vatandaşlar altın hediye ederken, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, umre sözü verdi.

YORUMLAR 1
  • HAKKI YAZAR 14 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. işte böyle teşvik edin.okullara kızlarımızın gonderılecek halı yok en ıyısı allahın kelamını ogrenmelerı için kuran kurslarına gondermek.ümmetin en şereflileri hafızlardır dıyor peygamberımız.daha ustun daha şerefli bir okul varsa buyrun godnerın
    Cevapla