Sultanahmet'te Ramazan coşkusu başladı

Her sene Ramazan ayında renkli görüntülere sahne alan Sultanahmet'teki şenlikler başladı.

Sultanahmet'te Ramazan coşkusu başladı
GİRİŞ 21.08.2009 23:17 GÜNCELLEME 21.08.2009 23:17
ÖNEMLİ KONULAR

İftardan sahura kadar açık olacak olan Sultanahmet Meydanı'ndaki şenliklere vatandaş büyük ilgi gösterdi. Otuz günde 361 etkinliğe ev sahipliği yapacak Sultanahmet'teki şenliklerde Türk Sanat Musikisi'nin ünlü isimlerinden Ahmet Özhan ve ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu da konser verecek.

Ramazan ayının gelmesiyle her sene çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Sultanahmet, bu sene Ramazan ayını bambaşka bir organizasyonla karşıladı.

Sultanahmet'e şenlikler nedeniyle adeta makyaj yapıldı. Tarihi dokuyla uyumlu 100 standın açıldığı Sultanahmet'te İstanbullular, düzenlenen etkinlikler ve satılan ürünlerle tarihe yolculuk etti. Osmanlı şekerinden tadan, Osmanlı kıyafetleri giyen ve meşhur Türk kahvesini yudumlayan yerli ve yabancı turistler geçmişte bir gün yaşadı. Eski itfaiyecileri konu alan mini bir tiyatroyu izleyen izleyiciler keyifli dakikalar geçirdi.

Stantları gezen İstanbul Valisi Muammer Güler de, esnafa "hayırlı işler" diledi.

İnsanların istedikleri yazıları tabaklara ve kağıtlara hat sanatıyla yazan İbrahim Usta, insanların hat sanatına çok ilgili olduğunu söyledi. Yaklaşık 1 dakikada istenilen yazıyı hat sanatıyla yazdığına belirten Usta, "Yaklaşık 20 yıldır hat sanatıyla uğraşıyorum. Bir dakikada hat yazısı yazabiliyorum. Ancak bu yazıyı yazabilmek için çok emek sarf ettim. Aslında yazıları 20 yıl artı bir dakikada yazıyorum." dedi.

Usta, yazdığı yazıdan 5 lira talep ettiğini sözlerine ekledi.

Meşhur Türk kahvesini közün üzerinde bakır cezvede pişiren Kahve ustası Nahir Ömer de, kahvelerine olan ilgiden dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Köz ateşte bakır cezvede pişmiş kahvenin tadının diğer kahvelerin tadından çok daha lezzetli olduğunu vurgulayan Ömer, müşterilerine kahve yetiştirmede güçlük çektiğini belirtti.

İlk defa Sultanahmet'e geldiğini belirten vatandaşlar da, tarihi atmosferden çok etkilendiklerini belirtti. Sık sık Sultanahmet'e gelenler ise her geldiklerinde ayrı bir hava soluduklarını ifade ettiler.

Almanya'da yaşayan Yunus Ayşe Karaca Çifti de, tarihi havadan çok etkilenenlerden. Ramazan ayında İstanbul'un bir başka güzel olduğunu dile getiren Karaca çifti, İstanbul'u ve Türkiye'yi devamlı mutlu görmeyi temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

Otuz günde 361 etkinliğe ev sahipliği yapacak Sultanahmet'te Ramazan şenliklerinde Türk Sanat ve Tasavvuf Musikisi'nin önemli isimlerinden Ahmet Özhan ve ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu Mehter takımıyla birlikte konser verecek.

Önümüzdeki günlerde Dünya Kur'an Okuma Şampiyonu Özcan Güneşdoğdu da Kur'an tilavetiyle gönülleri fethedecek. Her gün birbirinden ayrı etkinliklerin gerçekleştirileceği Ramazan şenlikleri, "40 Ney 1 Nefes" konseri ile son bulacak.

Şenlikler www.sultanahmetteramazan.com" adresinden takip edilebilecek. (CİHAN) 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL