Oruç Baba'ya insan seli!

İstanbul'da çok sayıda vatandaş, dileklerinin gerçekleşmesi umuduyla ilk iftarlarını Fatih'teki Oruç Baba Türbesi'nde yaptı.

Oruç Baba'ya insan seli!
GİRİŞ 22.08.2009 03:00 GÜNCELLEME 22.08.2009 03:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Şehremini'deki Oruç Baba Türbesi'nde iftarlarını yapmak isteyen vatandaşlar, öğleden sonra buraya gelmeye başladı.

Kalabalık, iftar vakti yaklaştıkça artarken, türbeye çıkan sokaklarda vatandaşlar kuyruk oluşturdu. Çevredeki yollarda da trafik sıkışıklığı yaşandı.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu vatandaşlar, oruçlarını, inanışa göre Oruç Baba'nın yaptığı gibi sirke ve ekmekle açtı.

Dileklerinin gerçekleşmesi için dua ederek Kur'an-ı Kerim okuyan vatandaşlar, oruçlarını açtıktan sonra Oruç Baba'nın mezar taşına ellerini, cüzdanlarını, paralarını ve anahtar gibi çeşitli eşyayı sürerek dilekte bulundu.

Bu arada, türbeye çıkan yollarda bazı vatandaşların sirke ve ekmek satışı yaptıkları gözlendi.

Bazı televizyon kanalları da Oruç Baba Türbesi'nden canlı yayın yaptı.

ORUÇ BABA

Ramazan ayının ilk iftarını Oruç Baba Türbesi'nde yapanların dileklerinin gerçekleşeceğine inanılıyor.

Oruç Baba olarak anılan kişinin, eski zamanlarda yine aynı semtte yaşadığı, çok fakir olduğu halde orucunu tutup, iftarını da bir parça kuru ekmek ve sirkeyle açtığı rivayet ediliyor.

Bir başka inanışa göre de Oruç Baba'nın 1453 yılında İstanbul kuşatmasında savaşan bir asker olduğu söyleniyor. Askerlere su ve yemek tedarik etmekle görevli olan Oruç Baba'nın, su kıtlığında bile askerlere su dağıtmayı sürdürdüğüne, “baba” lakabının da buradan geldiğine inanılıyor.

YORUMLAR 8
  • erhan orhan 14 yıl önce Şikayet Et
    !!!. bide derlerki ülke niye ilerlemez böyle cahiller oldukça çok ilerleriz.Eminim oruç baba şu an yaşasa bunlar nabıyor diye şaşırır.ALLAH akıl fikir versin böyle sapıklara kara cahillere.sen türbeye git duanı et orada yatan kişi için bu kadar oraya buraya elini cüzdanını anahtarını sürsen ne olacak ALLAH tüm müslümanlara yardım etsin böyle sapıklara da akıl versin.
    Cevapla
  • ebubekir karsavran 14 yıl önce Şikayet Et
    Sapıklık. milletimizin sonu gelmeyen sapıklıklarından biri daha
    Cevapla
  • Adem Demirbaş 14 yıl önce Şikayet Et
    YorumTube haklısın. Bahsettiğin yayınlar namaz ve başka ibadetlerden söz etmezken bu tür taşa el sürme, para sürme gibi hurafelerden bahsediyorlar. Bazı yerlerde müslümanım deyip mum yakıp dilek dileyenler var. Bu hristiyan kültüründe var müslüman kültüründe yok ki. Ama bunu bile normal olarak gösteren yayınlar var.
    Cevapla
  • raşit çakır 14 yıl önce Şikayet Et
    rezalet. diyanetin hemen o türbeye girişi yasaklaması lazım. en basitinden orada aşikare haram işleniyor. kadın erkek iç içe girmişler kim kime değiyor belli değil. yaptıkları ibadet(?) nafile bunun için haram işliyorlar. oradaki allah dostu allaha yalvarıyordur beni bu durumdan kurtar diye.
    Cevapla
  • YorumTube 14 yıl önce Şikayet Et
    DAHA GEÇMİŞİ BİLE NET BELLİ DEĞİL. Daha geçmişi bile net belli olmayan bir yatırdan neden bu kadar umut buluyor insanlar anlamıyorum ki. Dün akşam kanal d, şov tivi o kadar cok reklamını yaptılar ki anlatmam mümkün değil dedim bu kadar insan bu kadar cahil nasıl olabilir. Hep roportaj yaptıkları kişilerde koca arayan genç kızlar. Oruç babadan dilekte bulunuyorlarmış oda onlara koca veriyormuş :)))) Vay beeee habere bak dedim. Acaba özenerek izleyen kaç kişi var dedim. Hatta bazıları haberlerde izleyip antalyadan, sakaryadan, düzceden gelmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle