Üsküdarlı çocuklara 'özel' Ramazan

Üsküdar Belediyesi, ilk kez bu yıl Ramazan Şenliklerini Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirirken, "Ramazanda Çocuk" temasının ağırlıklı olarak işleniyor.

Üsküdarlı çocuklara 'özel' Ramazan
GİRİŞ 25.08.2009 12:26 GÜNCELLEME 25.08.2009 12:26 KAYNAK (HABER 7 )
ÖNEMLİ KONULAR

Üsküdar Belediyesi, ilk kez bu yıl Ramazan Şenliklerini Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirirken, "Ramazanda Çocuk" temasının ağırlıklı olarak işlendiği etkinlikler, Ramazan’ın ilk üç gününde önemli gösteriler ile misafirlere ev sahipliği yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da Ramazan’ın ikinci günü katıldığı etkinlikler kapsamında; çocuk kitaplarının sergilendiği bir Kitap Fuarı ile Osmanlı Arşiv Belgeleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Osmanlı Arşiv Belgelerinde Ramazan Sergisi, Klasik Türk Sanatları Vakfı tarafından düzenlenen Klasik Türk El Sanatları Sergisi ve 6 bin yıllık Müzik Aletleri Sergisi büyük beğeni topluyor. Bunun yanında Ramazan programının çocuklara yönelik olması itibariyle Karagöz-Hacivat, ortaoyunu ile Meddah programları çocuklu ailelerin büyük ilgi gösterdiği programlar olarak dikkat çekiyor.

Etkinliklerle ilgili bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar’da Ramazan etkinliklerinin bu yılki temasının çocuk olduğunu, bunun nedeninin ise Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan Karagöz-Hacivat, meddah ve ortaoyunu gibi gösterilerin Üsküdarlı çocuklara 30 gün boyunca doya doya yaşattırılması isteği olduğunun altını çizdi. Mustafa Kara ayrıca Ramazan sohbetleri ve şiirler, mehteran gösterileri, İstanbul Sazendeleri, stand-up ve sinema filmi gösterimleri, tiyatral konserler, tasavvuf musikisi, şiir programları, çocuk tiyatrosu gibi etkinliklerin Ramazan boyunca süreceğini ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL