Eyüp, Ramazan'da hiç uyumuyor

Hicret sırasında Peygamber Efendimiz'i evinde misafir eden Ebu Eyüp El Ensari, yüzyıllar sonra aynı misafirperverlikle kendisini ziyarete gelenleri kucaklıyor.

Eyüp, Ramazan'da hiç uyumuyor
GİRİŞ 07.09.2009 03:44 GÜNCELLEME 07.09.2009 03:44
ÖNEMLİ KONULAR
Bereket ve huzur kaynağı Eyüp Sultan Camii, hafta sonu iftarı, teravih ve sahuruyla mahşeri bir kalabalığa bürünüyor. Semt, sahur vakti gündüzden daha fazla ziyaretçi ağırlıyor.  
 
İftar vaktine saatler kala Eyüp'ün yolunu tutan vatandaşlar, evlerinde hazırladıkları dolma, börek ve çörekler ile sofralarını kuruyor. İlçeye gelenler sadece iftar heyecanı yaşayıp ayrılmıyor. Yatağını, battaniyesini getirip sahur saatinin gelmesini bekliyor. Rahmet ve bereket ayının sonlarına doğru yaklaşırken Türkiye'nin dört bir tarafından gelen insanlar, böyle bir ortamda iftar ve sahur yapmanın hazzını ve mutluluğunu yaşıyor. Arkadaş grupları ve aileleriyle gelenler arasında gençlerin çokluğu dikkat çekiyor. Sabah namazı vakti geldiğinde ise binlerce kişi aynı safta yer alıyor. Camiden taşan kalabalık sokak aralarında yer bularak namazlarını kılıyor. ZAMAN 
 
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL