Oruçlu olmak en çok onlara zor!

Yaklaşık 17,5 saat oruç tutulan İzmir’de ağır şartlar altında çalışan işçiler, hem işlerini hem de oruçlarını aksatmadan yerine getiriyor.

Oruçlu olmak en çok onlara zor!
GİRİŞ 19.06.2015 15:24 GÜNCELLEME 19.06.2015 15:24 KAYNAK İHA

Hava sıcaklıklarının 35 dereceye kadar ulaştığı İzmir’de yaşayan işçiler, Ramazan ayında zorlu bir mesaiden geçiyor. Hava sıcaklığının yüksek olması ve çalışma şartlarının ağır olmasına aldırış etmeyen işçiler, hem işlerini yapıyor hem de ibadetlerinden geri kalmıyor.

100 DERECE SICAKTA 12 SAAT

Oruç tutmayan müşterilerine hizmet vermek için 100 derece sıcağın karşısında 12 saat boyunca et pişiren döner ustası Fadıl Yavuz, “Bugünler insanlık için bir kurtuluştur, değerlendirmek lazım. İnsanın sağlığı yerindeyse tutması daha mantıklı” dedi.

“İŞİMİZ BU MECBURUZ, YOK DEYİP GİDEMEYİZ Kİ”

Zor koşullarda çalışan işçilerden demir ustası Ömer Akdemir de bir yandan açlıkla bir yandan da sıcakla mücadele ediyor.

Yaklaşık bin derece varan sıcağın karşısında işini icra eden Demirci Ömer Akdemir “Allah yardım ediyor tutuyoruz, biraz zor oluyor ama Allah sevabını verir inşallah. İşimiz bu yapıyoruz mecbur, yok deyip gidemeyiz ki” diye konuştu.

“YARIM SAATTE BİR YÜZÜMÜZÜ YIKIYORUZ”

Hem sıcağa hem de açlığa karşı zorlukla mücadele veren bir diğer iş kolu fırın ustaları da güçlü imtihanları yerine getirmeye çalışıyor.

Fırın işçisi Murat Gülüşgen de zorlandığını ve her yarım saatte bir su ile serinlemeye çalıştığını belirterek şunları söyledi: “Zorlanıyoruz ama Allah hidayetini veriyor. Yarım saat bir saat dinlenmeye geçiyoruz ancak sonra tekrar devam ediyoruz. Her yarım saatte bir serinlemek için elimizi yüzümüzü yıkıyoruz. Yoksa başka türlü dayanamayız.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL