Oruçta daha az susamak için bunları yapın

Oruç tutarken su dengesini iyi gözetmek gerek. İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya, ramazanda vücudu susuz bırakmamak için şunları öneriyor

Oruçta daha az susamak için bunları yapın
GİRİŞ 20.06.2015 09:28 GÜNCELLEME 20.06.2015 09:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

1) İftarda ve sahurda çok fazla çay ve kahve içmeyin. Her ikisi de çok güçlü idrar sökücü. Yani vücutta olan suyu söker atar. 

2)Tuz oranı yüksek yiyeceklerden uzak durun. Turşu, salamura, peynir, zeytin ve pastırmalar kanın yoğunluğunu arttırır ve susuzluk hissini tetikler. 

3)Yağ oranı yüksek yiyecekler de susuzluğu arttırır. Kavurma, kızartma, yağlı börek ve yağlı kıymayla hazırlanan yemekleri tercih etmeyin.

4)Susuzluğu yenmek için aşırı soğuk içecekler içmeyin. Çünkü soğuk içecekler hararetinizi kestiği için ihtiyacınız olan sıvıyı almanızı engeller. Aynı zamanda soğuk su sıcak yemekle birleştiğinde hazım problemleri oluşturabilir. 

5)Şekerli içeceklere de çok dikkat edin. Şerbetler, limonatalar, hazır meyve suları ve gazlı içecekler hem çok kalori içerir yani kişiyi yemeden şişmanlatır hem de kan şekerini hızlı yükseltip ani düşürerek kişinin daha çok yemesine neden olur.

YORUMLAR 1
  • Yeee 8 yıl önce Şikayet Et
    Peki geriye yemek için ne kaldi?
    Cevapla