Birleşen iki ilçenin iftar vakti şaşkınlığı!

Yozgat'ın Yerköy ile Kırşehir'in Çiçekdağ coğrafi konum olarak birleşince iftar ve sahur vaktinde ilginç bir durum yaşanıyor.

Birleşen iki ilçenin iftar vakti şaşkınlığı!
GİRİŞ 02.07.2015 13:27 GÜNCELLEME 02.07.2015 13:27 KAYNAK ÇİĞDEM YILMAZ / HT GAZETE

Yozgat Yerköy ve Kırşehir Çiçekdağı... Coğrafi konum ve sosyal yapı itibarıyla tam anlamıyla iç içe yaşam süren iki ilçe... Bu iç içe geçmişlik, şehirleşmeyle daha da artmış.

Ancak bu durum Yerköy ve Çiçekdağı için bazı tuhaflıkları ve ‘araf’ta bir yaşamı da beraberinde getirmiş.

İki ilçenin iki camisi arasında kalan evlerde yaşayanlar, 1 dakika kadar fark eden iftar ezanı konusunda her yıl tereddüde düşüyor. Şaşırıp komşu ilçenin ezanıyla orucunu bozanlar ise artık vaka-i adiyeden.

40 yıldır Çiçekdağı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde oturan Mehmet Doğan, “Saat 20.20’de Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde, 20.21’de ise Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesi’nde ezan okunuyor. Yerköy’de ezan okunduğunda, Çiçekdağı’nda oturanlar oruçlarını yanlışlıkla açabiliyor.

Örneğin neredeyse dip dibe olan komşular, birbirlerini ancak Yozgat’ın ya da Kırşehir’in alan kodunu çevirerek telefonla arayabiliyor. Tuhaflıklar, ramazan ayıyla daha sıkıntılı bir hal alıyor.

‘BİR O, BİR BU EZANLA’

Yine Çiçekdağı’nda ikamet eden Kenan Keleş ise “Bazen Yerköy ezanıyla, bazen de Çiçekdağı ezanıyla iftar açtıklarını” söylüyor.

Mesela biz de konum olarak Yerköy’e daha yakın olmamıza ve yanı başımızdaki Yerköy camisinde ezan okunmasına rağmen, orucumuzu açmak için resmen sınırları içinde olduğumuz Çiçekdağı’nda ezan okunmasını bekliyoruz” şeklinde anlatıyor durumu.

“Ama hangisinin doğru, hangisinin yanlış olduğunu pek bilmiyoruz. Allah kabul etsin, yapacak hiçbir şey yok” diyor Keleş.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL