Braille alfabesi ile Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar

Görme engelli küçük kalpler, braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Braille alfabesi ile Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar
GİRİŞ 28.07.2013 09:56 GÜNCELLEME 28.07.2013 09:56 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Henüz küçük olan ve yeni başlayanlar ise bazı sureleri mealleriyle birlikte okuyor ve ilahi söylüyor. Etimesgut'ta, Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY), görme engelli çocukların da Kur'an ve dini bilgileri öğrenebilmeleri için bir süre önce bir kurs başlattı.

Yaklaşık 8 aydır devam eden kursta gönüllü bir öğretmen minik kalplere eğitim veriyor. TEDAY Genel Başkanı İlimdar Boztaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli çocukların da dini bilgiler öğrenebilmeleri amacıyla kurs başlatılmasına karar verdiklerini belirtterek, bu doğrultuda kursu açtıklarını kaydetti. Boztaş, yaklaşık 7-8 aydır devam eden kursta çocuklara braille alfabesiyle İslami bilgilerin verildiğini, ayrıca çocukların ilahi ve Kur'an-ı Kerim öğrendiklerini söyledi. Görme engelli çocukların kısa zamanda bunu kavradıklarını belirten Boztaş, bunun da kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

Boztaş, bu uygulamanın örnek oluşturmasını ve devamını sağlamak istediklerini dile getirirek, eğitimi derneğin de üyesi olan görme engelli Aygül Özen'in gönüllü olarak verdiğini kaydetti. Özen de kursta 6 yaşından 11 yaşına kadar çocukların bulunduğunu belirterek, sağlık durumunun dışında kursu bırakan öğrencisinin bulunmadığını söyledi. Çocukların öğrenme isteği olduğunu dile getiren Özen, Kur'an-ı Kerim öğrenme isteğinin çocuklarda bulunduğunu kaydetti.

Kurstaki çocuklardan bazılarının Kur'an öğrendiğini, bazılarının da sureleri mealleriyle ezberlediğini belirten Özen, kendisinin de Kur'an-ı Kerim'i 20 yaşında gözlerini kaybettikten 3 yıl sonra şahsi bir eğitimle öğrendiğini dile getirdi. Özen, görme engellilere dini eğitim verilen ilk yer olduklarını ifade ederek, kurslarında şu anda 13 çocuk olduğunu vurguladı. Özen, bunlardan bir kaçının Kur'an öğrendini, yaşı küçük olanlara braille Kur'an henüz vermediğini söyledi.

Görme engelli çocuklar Kur'an ve dua edip ilahi söyledi

Görme engelli çocuklardan 8 yaşındaki Şeyma, Gizem, Mithat, Amine ve 11 yaşındaki Emre Can, birlikte "571'de bir güneş doğdu" ilahisini seslendirdi. Bazı sureleri de okuyan minik kalpler, surelerin meallerini de söyledi. Küçük Şeyma da braille alfabesiyle hazırlanmış Kur'an-ı Kerim'den bir ayet okudu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL