Ramazan bayramını bir gün sonra kutladılar

İran, Pakistan ve Azerbaycan'ın aralarında bulunduğu bazı İslam ülkelerinde bayram coşkusu bugün yaşanıyor.

Ramazan bayramını bir gün sonra kutladılar
GİRİŞ 09.08.2013 12:41 GÜNCELLEME 09.08.2013 12:41 KAYNAK AA

Başkent Tahran'da bayram namazı için erken saatlerden itibaren tekbirler eşliğinde Tahran Üniversitesine akın eden binlerce İranlı, dini lider Ayetullah Ali Hamaney imamlığında bayram namazını kıldı.

Namaz için yerel saatle sabah saat 05:00'ten itibaren üniversitenin bulunduğu bölgedeki tüm yollar trafiğe kapatıldı. Çevredeki caddeler ve ara sokaklar üniversiteye sığmayan binlerce İranlıyla dolup taştı.Kur'an-ı Kerim tilaveti ve toplu duanın ardından dini lider Hamaney bayram namazını kıldırdı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Yargı Başkanı Ayetullah Amuli Laricani, Meclis Başkanı Ali Laricani, Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Mehdevi Keni, Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Haşimi Rafsancani, Anayasayı Koruyucular Konseyi Başkanı Ayetullah Cenneti, eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bakanlar, milletvekilleri ve üst düzey askeri yetkililer de bayram namazını Tahran Üniversitesinde kıldı.

Pakistan'da dualar Irak, Suriye, Mısır ve Arakanlı Müslümanlar için

Pakistanlı Müslümanlar bayram namazını kılmak için bu sabah camilere akın etti.

Güvenlik nedeniyle yüksek alarma geçilen başkent İslamabad'da bayram namazı, yoğun katılımla kılındı. Namazdan önce camilerin kapılarında bekleyen ihtiyaç sahiplerine fitrelerini verdiler.

Namazdan sonra Pakistanlı Müslümanlar Irak, Suriye, Mısır, Burma başta olmak üzere zulüm altındaki bütün Müslümanlar için dua etti.

Hütbeden sonra cami ve avlularında birbiriyle kucaklaşarak bayram sevencini paylaştı.

Lahor kentindeki tarihi Badshahi (Kral) Camii'nde bayram namazına Müslümanlar yoğun ilgi gösterdi.

Azerbaycan'da Ramazan

Ramazan Bayramı'nı bu yıl Türkiye'den farklı olarak bir gün sonra kutlayan Azerbaycan'ın başkenti Bakü'debayram namazı kılındı.

Başta İlahiyyat Camisi, Karaçukur Camisi, Tezepir Camisi, Gök Mescit gibi camiler, sabahın erken saatlerinde itibaren bayram namazı kılmak isteyen vatandaşların akınına uğradı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL