Demirci ustalarının ramazanda sıcakla imtihanı

Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden olan demircilik zanaatını icra eden ustalar, sıcaklığın 60 dereceye ulaştığı ortamda oruçlu şekilde, sabahın ilk ışıklarından iftara kadar çalışıyor.

Demirci ustalarının ramazanda sıcakla imtihanı
GİRİŞ 21.07.2012 15:50 GÜNCELLEME 21.07.2012 15:50 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Körüklü ocakların başında 60 dereceyi bulan sıcak ortamda üretim yapan demirci ustaları, ramazanın gelmesiyle her yıl olduğu gibi zorlu bir sınav vermeye başladı.

Oruç ibadetini zorlu çalışma koşullarına rağmen aksatmak istemeyen demirci ustaları, dayanılmaz sıcak altında oruçlu şekilde sabahın ilk ışıklarından iftar saatine kadar çalışmalarını sürdürüyor.

Denizlili demirci ustalarından 52 yaşındaki Hayati Kart, 35 yıldır bu işi yaptığını ve yaz mevsiminde dışarıda 39-40 dereceleri bulan sıcaklığın, ocak başında insan bünyesinin kaldıramayacağı bir hal aldığını söyledi.

Ramazanın sıcak yaz mevsimine denk gelmeye başlamasının meslekleri itibariyle oruç tutmayı zorlaştırdığını ifade eden Kart, ''Ocak başına geçtiğimizde yaklaşık 60 derecelik bir sıcak vücudumuzu etkisi altına alıyor. Çok terlediğimiz için çok su kaybediyoruz, ama Allah oruç tutacak gücü bize veriyor'' diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL