Sütlüce sahilinde 1 kilometrelik iftar sofrası

Beyoğlu Belediyesi tarafından Sütlüce sahilinde 1 kilometrelik iftar sofraları kuruldu.

GİRİŞ 06.07.2015 15:29 GÜNCELLEME 06.07.2015 15:43 KAYNAK İHA

Beyoğlu Belediyesi, Sütlüce ve Örnektepe Mahallelerinde kuracağı iftar sofrasını, Sütlüce sahile taşıyarak Haliç’in kıyısında binlerce kişiyi aynı sofra etrafında buluşturdu. Yaklaşık bir kilometre sahil boyunca uzanan iftar sofrasına 3 bini aşkın kişi katıldı.

Alanda ilahi müzik dinletisi de yer aldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sahil boyunca kurulan masaları dolaşarak herkese salam verip hayırlı ramazanlar diledi. Başkan Demircan, daha sonra kendisini dinleyenlere hitaben kısa bir konuşma da yaptı.

“SAHİLLERDE BU AKŞAM BİR İLK YAŞANIYOR”

“Sahillerde bu akşam bir ilk yaşıyoruz” diyen Başkan Demircan, “Mahallelerimizin yanı başında Sütlüce sahilinde böyle bir iftar akşamını idrak etmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Kendisinin de Kasımpaşalı olduğunu, orada oturduğunu hatırlatan Başkan Demircan, 20 sene önce balkonda oturmanın imkansız olduğunu, ancak şimdi kokunun ortaya çıktığı bu noktanın hemen yanı başında bu iftarı yapabiliyor olmanın iftiharını yaşadığını belirterek, “Uzun bir zamandır bu sahillerde bu kadar güzellikler olduğunu ne bizler ne de İstanbullular düşünemezdi. Bu yıl özellikle bu sahillerde bu etkinliği yapmayı arzu ettik sizler için. Görüyorum ki çok ta güzel olmuş” diye konuştu.

Ramazan ayının paylaşma ve kardeşlik ayı olduğunu kaydeden Başkan Ahmet Misbah Demircan, insanların ramazan atmosferinde yardımı, bölüşmeyi daha iyi anladığını bu yüzden yardımların en fazla arttığı ayın Ramazan ayı olduğunu dile getirdi.

Ezanın okunmasıyla birlikte ise 3 bin kişi aynı sofrada Sütlüce sahilinde iftar yapmanın keyfini yaşadı. Yemeğin ardından eller semaya açılarak, dualar okundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL