İlahiyatçı Bulut: “Namazı usulüne uygun kılalım”

İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, Allah ile müminlerin arasının iyi olduğunun alametinin kılınan namaz olduğunu söyledi.

İlahiyatçı Bulut: “Namazı usulüne uygun kılalım”
GİRİŞ 28.06.2016 12:21 GÜNCELLEME 28.06.2016 12:21
ÖNEMLİ KONULAR

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşi programına katılan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, ‘Namaz ibadetinin Önemi ve Değeri’ konusunda bilgilerini paylaştı.  

Hz. Muhammed’in (s.av),  namazın İslamiyet’in en önemli ibadetlerinden birisi olduğunu söylediğini anlatan Bulut, “Peygamberimiz, ‘ahretteki sorguda insanlara ilk olarak namaz kılıp kılmadığı sorulacak, diye buyurmuştur.” şeklinde konuştu.

DÜNYAYA GÖZÜMÜZÜ AÇTIĞIMIZDA KULAĞIMIZA ‘EZAN’ OKUNUR”

Yurt çapında yaptığı programlar sırasında yaşadığı anılarını da paylaşan Bulut, namaz konusunda hassasiyet göstermeyenlere tavsiyelerde bulunduğunu anlattı. Bulut şöyle konuştu:

“Dünyaya gözümüzü açtığımızda sağ kulağımıza ilk olarak ezan okunur. Sol kulağımıza da kamet getiriliyor. Bize yapılan ilk aşı namazdır. Bir Müslüman için namaz kılmak çok önemlidir. Allah (c.c.) ile aramızın iyi olduğunun alameti kıldığımız namazdır. Bir müminin Allah’ın (c.c.) katındaki yeri ona ne kadar değer verdiğiyle belirlenir. Bunun somut ifadesi de namaz ile ortaya çıkar.”

 Allah’ın (c.c.) ezan ile insanlara ‘namaza gelin kurtulun’ mesajı verdiğinin altını çizen Bulut, namaza gidilmemesi halinde bu davetin reddedilmesi anlamına geleceğini kaydetti. Bulut, Müslümanların günde beş kez davet edilmesiyle namaz ibadetini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Bulut şunları söyledi: “Evladınız, birkaç defa çağırmanıza rağmen gelmediğinde kızıyorsunuz. Eşimiz, arkadaşlarımız da yine aynı. Ancak, Rabbimiz o kadar merhametli ki, her gün beş kez davet etmesine rağmen reddediyor, namaza gitmiyoruz. Allah (c.c.) buna rağmen ne rızkımızı kesiyor ne de nefesimizi kesiyor. Oysa, biz canımızdan olan evladımıza kızıp onu reddediyoruz. Maalesef Müslümanlar olarak namaz bilincimizde eksiklik var. Namazı hacıların, hocaların, emeklilerin, piri fanilerin vazifesi olarak görüyoruz. Yaşlandığımızda belimiz büküldüğünde dizimiz tutmadığında namaza başlıyoruz. Bana, gelip namazla ilgili çeşitli sorular soruyorlar. Ben de onlara diyorum ki; ’ bu zamana kadar neredeydin?”

“NAMAZI USULÜNE UYGUN KILALIM”

Namaz ibadetini borç olarak gören bir kişiyi uyardığını da belirten Bulut, ibadetin Allah (c.c.) ile sohbet olduğunu kaydetti. Hz. Muhammed’in (s.a.v), ‘bir insanın, yemek yerken aldığı lezzeti ben namaz kılarken alıyorum’ dediğini kaydeden Bulut, namazın çok hızlı şekilde kılınmaması gerektiğini belirtti. Bulut sözlerini şöyle tamamladı:

“Namazı usulüne uygun kılalım. Özellikle teravih namazımızı hızlı kılmayalım. Teravih Namazını 20 dakikadan 7 dakikaya indirmek olmaz. Çünkü yaşlılar var, engelliler var hastalar var, diz ağrısı olan var. Buna dikkat edilmelidir. İnsanlar nefes nefese kalıyor. Hocaların hızına yetişemiyorlar. Namazımızdan çalmayalım.” 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL