Çanakkale şehitlerinin huzurunda iftar

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı "Gönlümüz Bir, Soframız Bir" diyerek başladığı kardeşlik iftarlarını sürdürüyor.

Çanakkale şehitlerinin huzurunda iftar
GİRİŞ 11.06.2017 13:43 GÜNCELLEME 11.06.2017 13:43

Milli birlik ve kardeşliğin en büyük simgelerinden olan Çanakkale Şehitler Abidesi önünde düzenlenen iftar için İstanbul'dan otobüslerle yola çıkan teşkilat mensupları ile şehit yakınları ve gaziler ilk olarak şehitlik ziyaretleri yaptılar. AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Milletvekilleri, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe ve Belediye Başkanlarımız ile Kadın ve Gençlik Kollarından çok sayıda teşkilat mensubu, Çanakkale Şehitliğini ziyaret edip dua ettiler. Bütün otobüslerde bulunan rehberlerden Çanakkale Savaşı'nda yaşananları dinleyen kafileler, destansı çarpışma ve direnişlerin yaşandığı yerleri yakından görme şansı buldular.

Çanakkale Tanıtım Merkezi’ni de ziyaret eden İl Başkanı Temurci ve beraberindeki İstanbul teşkilatı üyeleri, daha sonra iftar programı için Çanakkale Şehitler Abidesi'ne geçtiler. İstanbul İl Başkanlığının organize ettiği ve Çanakkale İl Başkanlığınn ev sahipliğinde gerçekleşen iftar, İstanbullu ve Çanakkaleli vatandaşları buluşturdu. Abide önüne kurulan masaların tamamen dolduğu iftar, şehitlerimiz için edilen dualarla başladı.

Programa AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İstanbul milletvekilleri, Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe ve Belediye Başkanları, teşkilat mensupları ve binlerce vatandaş katıldı.

15 TEMMUZ ÇANAKKALE RUHUDUR

İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Çanakkale Şehitliğinde düzenlenen iftar programı öncesi Kanal 7 canlı yayınında Necmettin Nursaçan’la İftar Saati programına konuk oldu. Temurci, programda şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale bizim için her yıl manevi anlamda kendimizi şarj ettiğimiz bir yer. Bu ramazan-ı şerifte şehit ailelerimizin bir kısmı ve gazilerimizle birlikte Çanakkale’deyiz. Birlikte Çanakkale’yi gezerken şunu gördük; aslında 15 Temmuz ile Çanakkale birbirine çok yakın. Şehit ailelerimiz hem kendi şehitleri hem Çanakkale şehitleri için Fatiha okudular. Bu gün burada hep birlikte ellerimizi kaldırarak dua ettik. Çanakkale teşkilatımızla birlikte yaptığımız bu organizasyonda Çanakkaleli kardeşlerimizle aynı sofraya oturuyoruz. Bu anlamda büyük bir mutluluk yaşıyoruz. İstanbul teşkilatı olarak ‘Gönlümüz Bir Soframız Bir’ diyerek İstanbul’un kardeşlik duygusunu Çanakkale’ye taşıma gayreti içindeyiz. İstanbul’un ve Çanakkale’nin her ilçesinden gelen kardeşlerimizle Çanakkale’de ‘Biz Birlikte Türkiye’yiz’ dediğimiz resmi görüyoruz. Rabbimize hamdolsun maneviyatı çok yüksek bir milletimiz var. Çanakkale ve 15 Temmuz bunun en güzel örnekleridir. Biz şehadete âşık bir milletiz. Çanakkale bize göstermektedir ki; Bu ülkenin geleceği gençlerdedir. Şehadet bilinci olmayan gençlerin yetiştiği bir Türkiye bize gelecek vaad etmez. Gençlik ve şehadet bu medeniyetin iki ayrılmaz gürzü olmuş.” Muhsin Bay’ın sunumuyla gerçekleştirilen programda Dr. Temurci’ye Kanal 7 medya grubunu tarafından hazırlanan ‘15 Temmuz Karanlık Geceden Aydınlık Sabaha’ adlı fotoğraf albümü hediye edildi.

TEK GAYEMİZ MİLLETE HİZMET ETMEK

İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Çanakkale Şehitliğinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada da organizasyon için İstanbul teşkilatına ve iftar sofrasını şenlendirdikleri için Çanakkale teşkilatına teşekkür etti. Temurci, şöyle devam etti: "Şehitlerimizin huzurunda iftar yapıyoruz. Duamız; Rabbimizin bizi bu mübarek insanlara layık kılması ve bize emanet ettikleri vatana ve bayrağa sahip çıkabilmek. AK Parti'nin davasını, geleceğini anlamanın yolu burada yatan şehitlerimizi anlamaktan geçiyor. AK Parti olarak, bu anlayışa sahip olduğumuzu düşünüyoruz ve bunun için her yıl buradayız. Burada olmaya da devam edeceğiz. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız hep söyler... Bizim tek gayemiz vatana, millete ve bayrağa hizmet etmek."

ÜMMETİN İTTİFAK ETTİĞİ SON YER

İl Başkanı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çanakkale, milletlerin tarihinde kolay kolay rastlanamayacak büyük bir zafer. Ramazan-ı şerifin rahmet ve bereket iklimiyle geldiğimiz Çanakkale’de; Rabbim bu toprakları geçilmez kılan atalarımıza, Galiçya’dan Kafkasya’ya, Balkanlara her bir noktada yatan isimsiz kahramanlarımıza ve bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Çanakkale zaferden önce bir ruhtur. O ruhun içerisinde kardeşliğimiz, bizi biz yapan değerlerimiz, birlik ve beraberliğimiz var. Çanakkale ruhu bizim medeniyet değerlerimizdir. Çanakkale şehitlerimizin kendi kanlarıyla yazdığı bir destandır. Çanakkale şehitlerimizin huzuruna 15 Temmuz şehit ailelerimiz ve gazilerimizle birlikte geldik. Onlar bugün bizim onur konuklarımız. Şehitlerimizin yolu yolumuzdur. Ne mutlu Çanakkale ruhunu yaşayanlara ve yaşatanlara. Bu millet tarihine, geçmişine ve medeniyetine sahip çıktığını 15 Temmuz’da ifade etmiştir. Hamdolsun milletim neredeyse ben de orada olurum diyerek meydana çıkan ve milletini meydana çağıran bir Başkomutanımız var. Bu millet tanklara karşı yürüdü, göğsünü kurşunlara siper etti. Biz bu ülkeyi bölmek isteyen alçak FETÖ teröristlerine karşı 15 Temmuz’da hep birlikte ayağa kalktık. 249 şehidimiz var. Binlerce gazimiz var. Vatanımızı böldürmeyeceğiz. Bayrağımızı indirmeyeceğiz. Ezanımızı susturmayacağız. Bizler 15 Temmuz’da sadece bir darbeyi bertaraf etmedik. Bütün şer odaklarını ve emperyalist güçleri bertaraf ettik.”

15 TEMMUZ 2016, 18 MART 1915’İN DEVAMIDIR

Dr. Temurci, “Dün bu boğaza gelenler Çanakkale’yi geçemediler ve geldikleri gibi geri gittiler. 15 Temmuz’da şer odakları bunu tekrar denedi. Hamdolsun milletimiz vatanımıza sahip çıktı. Bu millet ayağa kalktı. Başaramadılar ve başaramayacaklar. Çanakkale Hilal’in yeniden dirilişinin adıdır. Bizler de bu duygu ve düşüncelerle Hilal’in yeniden ayağa kalkması için İstanbul teşkilatı olarak her sene Çanakkale’de olacağız. 15 Temmuz 2016, 18 Mart 1915’in devamıdır. Çanakkale ruhunu diri tutmalıyız. Bize düşen şey 15 Temmuz’da Çanakkale ruhunu yaşayan şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaktır. Bu aziz topraklarda şehit düşenler, bizim önderlerimiz ve klavuzumuzdur” şeklinde konuştu.

YAHYA ÇAVUŞLAR BEDEL ÖDEDİLER

Programda AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da bir konuşma gerçekleştirdi. Turan, Çanakkale’de şehitlerimizin huzurunda olmanın mutluğu içerisinde olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: “Bu ay çok özel bir ay. Bu gün çok özel bir iftarda birlikteyiz. Tarihin ve coğrafyanın kardeş kıldığı iki şehrin kardeşlik iftarıyla birlikteyiz. Aramızda şehit ailelerimiz ve gazilerimiz var hoş geldiniz şeref verdiniz. Çanakkale ve İstanbul’un kardeşliği çok eskiye dayanır. Tarihçilerimiz Çanakkale’ye henüz Çanakkale ismi yokken Kale-yi Sultani’ye yani Sultanın Kalesi dediler. Çanakkale İstanbul’un fethinde önemli bir rol oynadığı gibi 1915’te de düşmanı bu boğazdan geçirmeyerek kilit bir rol oynamıştır. Bu yüzden İstanbul İl Başkanlığımızın her yıl yaptığı bu iftar programları çok önemlidir. Yahya Çavuşlar o gün dik durdular bedel ödediler. 15 Temmuz’da Ömer Halis Demirler dik durdular bedel ödediler. Bu vatana sahip çıktılar. Ancak esas işimiz şimdi başlıyor. 102 yıl önce nasıl küllerimizden ayağa kalkmışsak 15 Temmuz’da da yeniden ayağa kalktık. Vatanımıza sahip çıktık.”

ŞEHİT VE GAZİ BABASI ŞİİR OKUDU

Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın da birer selamlama konuşması yaptığı iftar programı, Şehit ve Gazi babası İhsan Ayanoğlu'nun, eşinin kahraman evlatları için yazdığı şiiri okumasıyla sona erdi.

Çanakkale şehitlerimiz için yapılan dua ve topluca kılınan akşam namazının ardından; İstanbul’a dönüşünde teşkilat ve vatandaşlarla Silivri’de ramazanın kardeşlik ve paylaşma ruhu ile sahur yapıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL