'Camilerimizin çocuk sesi ile çınlasın'

Yaz Kur’an kursları Bağcılar Çiftlik Demircan Merkez Camisinin avlusunda düzenlenen törenle başladı.

'Camilerimizin çocuk sesi ile çınlasın'
GİRİŞ 12.06.2017 15:14 GÜNCELLEME 12.06.2017 16:49
ÖNEMLİ KONULAR

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, cami cemaatine seslenerek, “Camilerimizin çocuk sesi ile cıvıldaması, çınlaması bizim geleceğimiz açısından çok önemli bir müjde mesajıdır. Çocukların camide olmadığı bir milletin istikbali ile ilgili kaygılar taşıması normaldir” dedi.

Yaz Kur’an kursları Bağcılar Çiftlik Demircan Merkez Camisinin avlusunda düzenlenen törenle başladı. Törende bir konuşma yapan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, cami cemaatine seslenerek, teravih namazlarına gelen çocuklara saflarda yer açmalarını, onlara şefkatle davranmalarını ve yaramazlıklarını hoşgörü ile karşılamalarını tavsiye etti. Hz. Muhammed'in (c.c) torunları Hasan ve Hüseyin'i kucağına alarak minbere çıktığını da hatırlatan Prof. Yılmaz, namazını ‘torunu sırtındadır, düşmesin’ diye uzatan bir peygamberin ümmeti olduklarını kaydetti. Camilerin çocuklarla buluşmasının önemine de dikkat çeken Prof. Yılmaz, şöyle konuştu: ” Camilerde çocuk sesi duymak istemeyen insanlarımız vardı. Bu gelenek elhamdülillah yıkılıyor. Camilerimizin çocuk sesi ile cıvıldaması, çınlaması bizim geleceğimiz açısından çok önemli bir müjde mesajıdır. Çocukların camide olmadığı bir milletin istikbali ile ilgili kaygılar taşıması normaldir” dedi. Camilerdeki Kur'an kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığı kontrolünde düzenlendiğini de belirten Prof. Yılmaz, velilerden çocukları gönül rahatlığı ile kurslara göndermelerini istedi.

“KURSLARI ÖNEMSİYORUM”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, yaz Kur'an kurslarının alt yapısını hazırladıklarını belirtti. Çocukların cami ile buluşmasının önemli olduğunu kaydeden Çağırıcı, geçmişte camilerdeki safların dörtte birinin çocuklarla dolu olduğunu söyledi. Çağırıcı, “Maalesef büyük bir hata içine girildi. 'Camilerde konuşulmaz' sözü çocuklarımızı camilerden uzaklaştırdı. Cami ve okul bahçelerinin çocukların oyun alanı olması lazım. Biz buralardan çocukları uzaklaştırırsak çocuklar bina aralarına ve bodrumlara inerler. Vatanına, milletine, dinine faydalı bir neslin yetişmesi için Diyanet İşleri Başkanlığının kontrolünde açılan bu kursları önemsiyorum." şeklinde konuştu. Konuşmalardan sonra kursa katılacak çocuklara eğitim kitapları dağıtıldı. Ardından ders başı yapıldı. Törende ayrıca Mehter Takımı bir konser sunarken, çocuklar da ilahiler seslendirdi. Öğrenciler de "Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlüne Yaz" dövizleri taşıdı. Törene, Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi, Bağcılar Müftüsü Musa Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL