Esenler'de anlamlı iftar! 'Din toplumun mayasıdır'

Esenler'de, dünyanın 7 kıtası ile Türkiye'nin 7 bölgesinden yaklaşık 100 farklı lezzetin bir arada olduğu dev bir iftar sofrası kuruldu.

Esenler'de anlamlı iftar! 'Din toplumun mayasıdır'
GİRİŞ 20.06.2017 09:38 GÜNCELLEME 20.06.2017 09:38
ÖNEMLİ KONULAR

Dünyanın küresel güçlerini aç kurtlara benzeten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Dünyadaki bütün aç kurtlarının gözünü diktiği sofra bizim topraklarımızdır" dedi.

Esenler Belediyesi, 7 kıtadan farklı ülkelerin ve Türkiye’nin 7 bölgesinden 100 kadar eşsiz damak tadının bir sofrada yer aldığı iftar programına ev sahipliği yaptı. Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen "7 Kıta, 7 Kazan, Tek Sofra" iftarına; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, ilçedeki mahalli derneklerin temsilcileri, İstanbul'daki çeşitli üniversitelerde yüksek öğrenim gören dünyanın dört bir yanından 60 öğrenci ile çok sayıda vatandaş katıldı.

DÜNYANIN VE TÜRKİYE'NİN LEZZETLERİ AYNI SOFRADA

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanındaki renkler ile Türkiye kardeşliğini yansıtan iftarda konuklara, Somon Füme’den Soslu Spagetti’ye, Özbek Pilavı’ndan Meyveli Güveç’e kadar 7 kıtadan örnek lezzetler ile Mantı’dan İçli Köfte’ye Edirne Tava Ciğeri’nden Tantuni’ye kadar ülkemizden onlarca yöresel lezzetler ikram edildi.

DİN TOPLUMUMUZUN MAYASIDIR

İftar sonrası konuklara hitap eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kültürün toplumlar ve şehirler için son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Şehirlerde bir gelenek oluşturulması gerektiğinin altını çizen Başkan Göksu, “Bizim geleneğimizin, kültürümüzün özü dindir. Din bizim toplumumuzda kültür haline gelmiştir ve bizim toplumumuzun mayasıdır. Bu mayayı sağlam bir şekilde gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor" dedi.

AÇ KURTLARIN GÖZÜ BİZİM SOFRAMIZDA

Dünyanın küresel güçlerini aç kurtlara benzeten Başkan Göksu, "Dünyadaki bütün aç kurtlarının gözünü diktiği sofra bizim topraklarımızdır. Onun için bizim sapa sağlam, adam gibi ayakta durmamız lazım. Bunun içinde adam gibi yetişmemiz gerekiyor. Biz buna öncülük yapmaya çalışıyoruz. Bugün de  güzel, bereketli bir sofrada bir araya geldik. Ramazan helalleşmektir. Bayrama helalleşerek girelim,  varsa kırgınlıkları ortadan kaldıralım" diye konuştu.

AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran'ın da kısa bir selamlama konuşması yaptığı iftar programı, hep birlikte yapılan dua ile son buldu.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL